B&B Atelier Raamwerk; een creatieve en inspirerende Overijsselse locatie

Auteur: Jorine de Bruin
1 juli 2021
B&B Atelier Raamwerk; een creatieve en inspirerende Overijsselse locatie

Atelier Raamwerk bevindt zich in het centrum van Deventer, een Overijsselse Hanzestad gelegen aan de IJssel. Het is een inspirerende, creatieve en centrale locatie met het gezelligste plein van Deventer letterlijk om de hoek. Hier smelten kunst, cultuur, bedrijfsleven en gastvrijheid samen.

Gastvrouw Henriette Vriezen van Atelier Raamwerk is met haar kinderen en hond een paar jaar geleden van Apeldoorn naar Deventer verhuisd. Naar een pand in de binnenstad van Deventer welke er gewoon om vroeg gasten te ontvangen. “Het is mijn passie om een plek te creëren waar mensen kunnen samenkomen. Het atelier, de kunst is ook een verbindende factor, is zowel een Hotworkspot als Hotsleepspot.”

In maart 2020 opende Atelier Raamwerk haar deuren in de Boterstraat; midden in de bruisende binnenstad van Deventer. Henriette: “Vanwege de bestemming die op het pand rust, Maatschappelijk Cultureel met logies, kon ik mijn ding daar gaan doen en was het de perfecte match.”

Dickens

Deventer als hoofdstad van de Hanzesteden is een gezellig stadje aan de IJssel. Het is dan ook niet voor niets dat Henriette ‘haar’ Deventer volop roemt. “Jaarlijks vinden hier veel evenementen plaats, waarvan sommige Deventer echt op de kaart hebben gezet. Zoals Deventer op Stelten, het Dickens Festijn, Boekenmarkt en meer. Dit trekt natuurlijk ook veel toeristen. En laten we trouwens ook vooral de Deventer diversiteit aan galerieën niet vergeten.”

Koffie

Henriette ontvangt in haar B&B gemiddeld genomen gasten vanaf een jaar of dertig. “Het is ook niet iets alledaags natuurlijk; overnachten in een inspirerend atelier waar je tevens kunt vergaderen in een middeleeuws souterrain. En…vers van de pers: binnenkort is het Atelier ook een Hotcoffeespot! En ondertussen werk ik aan een aantal platforms waar gasten naartoe kunnen gaan om de coolste werkplekken, slaapplekken of koffietentjes te vinden en boeken. Atelier Raamwerk is een soort conceptstore met de eerste Hotworkspot, de eerste Hotsleepspot en de ook de eerste Hotcoffeespot.” Deventer heeft haar gasten veel te bieden. Zo kun je hier uitstekend wandelen of fietsen langs de IJssel. Met zowel de Achterhoek, Sallandse Heuvelrug en Twente als achterland. Ook krijgt de Hanzestad binnenkort een heus museum voor Moderne Kunsten; Eicas genaamd. Ook Museum More in het nabij gelegen Gorssel en een bezoekje aan Ruurlo zijn meer dan de moeite waard.

Pindakaas

Henriette: “Atelier Raamwerk met haar eeuwenoude souterrain boek je voor één nacht, maar is ook zeer geschikt voor een langer verblijf. Naast het riante tweepersoonsbed bevindt zich een douche, welke volledig uit glazen bouwstenen is opgebouwd. Het Atelier is geschikt voor maximaal vier personen. Mijn gasten serveer ik ’s ochtends een heerlijk continentaal ontbijt. Bestaande uit uiteraard verse broodjes, diverse streekproducten (veel biologisch), fruit en eigengemaakte pindakaas.”

De inspirerende locatie is gevuld met kunstwerken van verschillende kunstenaars, waaronder ook werken van gastvrouw Henriette zelf. De ruimte, die geheel voor eigen gebruik is tijdens het verblijf, bestaat uit twee verdiepingen. In de keuken, op de begane grond, zijn naast een kookgelegenheid (tweepits inductieplaat), vaatwasmachine en een koelkast ook koffie- en theefaciliteiten aanwezig. Hier bevindt zich ook de toiletruimte. Aan de hoge tafels is het gezellig tafelen en achter in deze ruimte treffen gasten een slaapbank aan, welke geschikt is voor twee personen. Het tweepersoonsbed en heuse designdouche bevinden zich in het souterrain.

Sterren

“Natuurlijk heb ik altijd leuke gasten, haha. Zo was er een tijdje terug een spontane borrel met gasten in het Atelier. We deden een spelletje waarbij je de muziek op een gegeven moment uit zet en als je aan de beurt bent, kijken of je het liedje kunt uitzingen/ hoe ver je komt. Een van mijn gasten was aan de beurt en zong spontaan de sterren van de hemel. Dit zijn van die heerlijke, onverwachte cadeautjes.”

Qua boekingssystemen werkt de goedlachse gastvrouw met een Channel Manager welke
verschillende platformen, zoals Booking | Vipio of Origineel Overnachten bundelt. “Dit geeft mooie overzichten en statistieken. Daarnaast ontvang ik op deze manier geen dubbele boekingen; ideaal.”

Kunstzinnig

Wat de B&B tot een fijne accommodatie maakt? “De ruimte, hoeveelheid vierkante meters die gasten tot hun beschikking krijgen, de koelte op warme dagen en de centrale ligging in de binnenstad van Deventer. Hoe ik mijn gastenverblijf in vijf woorden zou omschrijven? Het Is Hier Werkelijk Fantastisch, inspirerend, kunstzinnig, eigen, kwaliteitsgericht en gastvrijheid.”

Auteur: Jorine de Bruin | Hoteljournalist

info@hoteljournalist.nl | www.hoteljournalist.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws