B&B De Beddestee; een Drents gastenverblijf aan de rand van het brinkdorp Ruinen

Auteur: Jorine de Bruin
30 maart 2021
B&B De Beddestee; een Drents gastenverblijf aan de rand van het brinkdorp Ruinen

Edwin en Ina Alblas, waarin vooral Ina als gastvrouw van de B&B fungeert, runnen een kleinschalige, luxe B&B met drie gastenkamers in het Drentse brinkdorp Ruinen. ‘De ideale uitvalsbasis voor een wandel-, fiets- of motortocht. Rust, ruimte, vrijheid, gastvrijheid en flexibiliteit staan bij ons bovenaan.’

Het was vooral om gezondheidsredenen waarom Edwin en Ina Alblas een B&B begonnen zijn. Gastvrouw Ina: “Edwin kwam ziek thuis te zitten en met de ervaring van jarenlang reizen en overnachten op verschillende plekken, ontstond het idee om zelf een B&B te starten. Het was al lang een droom van Edwin om iets te gaan doen in de horeca, maar uiteindelijk is het een B&B geworden die nu helemaal mijn passie is geworden.”

Ina: “Qua locatie voor de B&B hoefden we niet lang te zoeken. Wij woonden al op deze plek, een uit 1876 compleet verbouwde boerderij, en hebben een paar oude schuren afgebroken en een nieuw pand gebouwd voor de B&B. Ik ben opgegroeid in Ruinen. Edwin is ooit aan komen waaien en is nooit meer weggegaan.”

Rust

Het dorp Ruinen behoort tot de mooiste en druk bezochte dorpen in het zuidelijke deel van Drenthe. Ruinen is een brinkdorp met een beschermd dorpsgezicht. Een van de populairste bezienswaardigheden is het bezoekerscentrum Dwingelderveld. Een afwisselend natuurgebied met heidevelden, meertjes, bossen en zandgebieden. “Rust en ruimte. Dit zijn voor ons de kernwoorden om Ruinen mee te omschrijven”, aldus Ina. “Het is dan ook niet voor niets dat onze B&B wordt bezocht door gasten van alle leeftijden. Toen we net begonnen dachten we dat we voornamelijk gasten van 40 jaar en ouder zouden ontvangen, maar niets is minder waar. We mogen ook veel jonge(re) gasten verwelkomen die van de rust en ruimte willen komen genieten. Doordat ik hier in de omgeving ben opgegroeid, kan ik onze gasten alles vertellen over de mogelijkheden in de omgeving om bijvoorbeeld te wandelen, fietsen, zwemmen of over de cultuur. Ik leg de gasten graag in de watten.”

Koek

“Het ontbijt wordt bij onze B&B geserveerd in de ontbijtkelder/zaal waar we het ontbijt in een buffetvorm presenteren aan de gasten. Zij hebben dan de keuze uit diverse soorten brood van de lokale bakker, vers fruit, yoghurt en meer. Wij hebben bewust voor deze manier gekozen, zodat gasten zelf kunnen kiezen wanneer ze tussen 8 en 10 uur ’s ochtends willen ontbijten.”

De dagindeling is helder voor Ina. “Om 7 uur brood halen van de bakker, het ontbijt klaarmaken met koffie, thee, eieren en meer. Na 10 uur de ontbijtboel opruimen en schoonmaken tot een uur of elf. Dan de gasten uitzwaaien die vertrekken en vervolgens snel de kamers weer schoonmaken voor de volgende gasten die vanaf drie uur weer kunnen arriveren. In de tussentijd bak ik altijd nog weer een verse koek die de nieuwe gasten bij de koffie/thee krijgen.”

Huizenjacht

Ina: “We hebben zelfs twee keer gasten mogen ontvangen die de omgeving zo mooi vonden, dat ze een huis tegenover onze B&B hebben gekocht! Dat is toch wel heel bijzonder.” Qua boekingssystemen maakt B&B De Beddestee naar tevredenheid gebruik van Bed & Breakfast Nederland, Natuurhuisje en Booking.com. “En uiteraard onze eigen website.”

B&B De Beddestee beschikt over drie ruime, schone kamers met douche en toilet. Ina: “Daarnaast zijn wij van alle gemakken voorzien. Zoals een eigen terras, eigen toegang tot het pand en de kamer en uiteraard bieden wij de gasten een mooie locatie met vergezichten over de groene velden. Ik omschrijf onze accommodatie dan ook als volgt: 5 sterren gevoel (vanwege de luxe) en relaxen (rustige omgeving).”

Welkom bij B&B De Beddestee.

www.debeddestee.nl

Auteur: Jorine de Bruin | Hoteljournalist

info@hoteljournalist.nl | www.hoteljournalist.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws