B&B De Stadssingel: welkom in de historische vestingstad Steenwijk

Auteur: Jorine de Bruijn
B&B De Stadssingel: welkom in de historische vestingstad Steenwijk

Het historische vestingstadje Steenwijk en de prachtige omgeving met de weerribben en de wieden brachten Jaap en Marja van B&B de Stadssingel vanuit Den Haag terug naar het Noorden van het land.

Hun gasten zijn, net als zij, verrast door alles wat Steenwijk en de omgeving te bieden heeft. Zo verkennen ze Steenwijk via de Vestingroute, bezoeken ze Villa Rams Woerthe en wandelen ze door het park.

Werelderfgoed

Er zijn vele fietsroutes langs mooie waterdorpen zoals het bekende Giethoorn en door historische stadjes als Blokzijl en Vollenhove. Ook wandelend heeft de omgeving veel te bieden, met het natuurgebied van landgoed De Eese en de koloniën van Weldadigheid. Deze laatste zijn onlangs uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en liggen vlakbij Steenwijk.

Voormalig dokterspraktijk

Gastvrijheid zit eigenaren Jaap en Marja in het bloed. In de B&B gebruiken ze deze gastvrijheid in het ontvangen van gasten, het aankleden van de kamers en het verzorgen van ontbijtjes, high tea’s of private dinners. Het inrichten van de B&B was niet zomaar gebeurd. “Toen we op zoek gingen naar een geschikte locatie, kwam de voormalige dokterspraktijk op ons pad. Het pand, uit 1886, had enorm veel achterstallig onderhoud en er moest een flinke verbouwing plaatsvinden. Gelukkig zagen we door de schade heen de mogelijkheden om er iets moois van te maken. Zoals de prachtige oude historische elementen als glas in lood, kamer en suite deuren en ornamenten plafonds.”

Ontzorgen

B&B De Stadssingel ontvangt geen gasten vanuit een en dezelfde leeftijdsgroep. Ze variëren van jonge stellen tot aan de oudere levensgenieter. Eén ding hebben ze echter gemeen: “Ze willen graag ontzorgd worden in een prachtige ambiance en omgeving. En dat is wat deze B&B biedt. Veel luxe en comfort in een historisch centrum.”

Zintuigen

“Onze gasten geven aan dat ze zich erg bij ons thuis voelen. Dat komt vooral door de gastvrijheid die wij bieden. We leggen onze gasten in de watten, denken met ze mee, maar verrassen ze bovenal ook graag culinair, door voor ze te koken.”

De B&B is een heerlijk luxe verblijf met de persoonlijkheid van een B&B maar met de allure van een boutique hotel. Gastvrouw Marja zegt altijd: “Alle zintuigen moeten meedoen in de beleving van onze B&B.  Dat betekent de geuren en de smaken van het eten, het geluid van de muziek, de kleuren van de inrichting, het gevoel van het comfortabele bed met Egyptisch katoen en de warme velours stoffen van de gordijnen in de kamers.”

Goudkleurig theepotje

“Het ontbijt is bij ons een feestje met veel keuze aan verse producten. Zelf geperste jus d'orange, warme croissantjes en diverse broodjes, vers fruit en een feestelijk aangekleed yoghurtje. De losse theesoorten worden in een goudkleurig theepotje geserveerd en de verse bonen koffie kan zwart of met opgeschuimde melk geserveerd worden.” Jaap en Marja staan dan ook vroeg op om zichzelf voor te bereiden op deze ontbijtjes in de serre.

Zoete lekkernijen

Vanaf 16 uur worden de nieuwe gasten ontvangen. Daarvoor is de B&B grondig schoongemaakt. “De B&B moet absoluut helemaal fris en schoon zijn.” Na het ontvangst, waar ook tijd is voor een praatje kunnen de gasten genieten van een kopje koffie of thee op hun kamer. “Vaker kiezen ze er echter voor om dit in de serre te doen, onder het genot van zoete lekkernijen. Een heerlijke start van het verblijf.”

Burgemeester

Ooit hebben Jaap en Marja de voormalige burgemeester van Oegstgeest mogen ontvangen. Hij had in Steenwijk op de kleuterschool gezeten en kon prachtige verhalen vertellen. “Zo mooi om te zien en te horen hoe iemand op hoge leeftijd (88) weer even helemaal terug kan gaan naar zijn eigen kindertijd. We waarderen en koesteren deze momenten met onze gasten.”

Zelf overnachten

Als ze het gastenverblijf in vijf woorden zouden moeten omschrijven zijn dat: “gastvrijheid, historisch, sfeervol, luxe en comfort.” Wat dit voor hen betekent? “Wij hebben een B&B gecreëerd waar wij zelf ook graag in zouden overnachten." B&B de Stadssingel maakt gebruik van de reserveringssystemen van Bed and Breakfast Nederland en Booking.com.

Nee verkopen

“Soms bellen mensen op de dag zelf voor een reservering, maar vaak moeten we dan helaas al 'nee' verkopen. Er zijn ook al gasten die voor 2022 hebben geboekt.” Als je dus ook een keer wilt overnachten in deze B&B moet je er snel bij zijn.

Van harte welkom in B&B De Stadssingel!

www.destadssingel.nl

Love Bird SuiteBadkamer Love Bird

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws