B&B De Wensput; zowel een inspirerende thuisbasis als rustpunt voor gasten

Auteur: Jorine de Bruin
24 maart 2022
B&B De Wensput; zowel een inspirerende thuisbasis als rustpunt voor gasten

“Zorgen zit in mijn DNA”, aldus gastvrouw Ilse van B&B de Wensput. “Dat heb ik van thuis uit meegekregen. Mijn ouders hadden in de jaren ‘80 al een toeristische en educatieve boerderij. Dus het mensen naar de zin maken is mij met de paplepel ingegoten.” In het pittoreske kerkdorpje De Moer vind je B&B De Wensput. Hier verwennen gastvrouw Ilse en haar man Walter graag hun gasten.

“Het idee van een B&B is zo’n 25 jaar geleden al ontstaan, maar ik had niet de goede locatie en ook niet de juiste mensen om mij heen om dit te verwezenlijken. Toen ik na mijn scheiding mijn huidige partner Walter tegenkwam, zijn we er beide vol voor gegaan. Ook hij zag een B&B wel zitten. De toen nog thuiswonende kinderen waren minder enthousiast, maar zij zijn inmiddels volwassen en uitgevlogen.”

Indrukwekkende waterput

“In de Moer woonden mijn ouders en toen mijn moeder overleed wilde ik dichter bij mijn vader wonen, om voor hem te kunnen zorgen. Mijn vader heeft deze locatie voor ons gevonden. Het huis was vanaf de straatkant niet zichtbaar door de verwilderde tuin. Toen we de dag na de overdracht de tuin leeghaalden, kwam er een prachtige waterput tevoorschijn. Daar bijgevoegd mijn ‘wens’, werd de naam voor onze B&B ‘De Wensput’ geboren.”

Pittoresk kerkdorpje

“De Moer is een kerkdorpje van ongeveer 600 inwoners en valt samen met Kaatsheuvel onder de gemeente Loon op Zand. Kaatsheuvel staat natuurlijk bekend vanwege het prachtige sprookje en attractiepark ‘De Efteling’, wat op slechts 5 kilometer van onze B&B ligt. Bovendien is de Moer omgeven door natuur en zijn de Loonse en Drunense duinen bijna onze achtertuin. De stad Tilburg ligt op maar 8 km fietsafstand, iets dat veel gasten als prettig ervaren.”

Ilse: “De steden ‘s Hertogenbosch en Breda zijn ook redelijk dichtbij, evenals de sfeervolle vestingstadjes Heusden en Geertruidenberg. Binnen een halfuur sta je met de auto in safaripark ‘Beekse Bergen’ of de andere kant op in ‘Nationaal park de Biesbosch’.”

De Moer zelf mag je gerust pittoresk noemen en heeft genoeg terrasjes en etablissementen om de innerlijke mens te versterken. Dus je kunt de auto na een dagje uit lekker laten staan.

Buiten de lijntjes kleuren

“De gasten van onze B&B zijn zeer divers. Gezinnen met kinderen zijn van harte welkom in de familiekamer ‘t Muizennest. Gasten die graag in de natuur eropuit trekken of van fietsen houden, voelen zich helemaal thuis in de bloementuin. De leeftijden variëren dus van 0 tot 100 jaar.

Ik denk dat wij ons onderscheiden door de combinatie van rust, aandacht en vooral de bekende Brabantse gastvrijheid en altijd tijd voor een kop koffie en/of een praatje. De kamers heb ik ingericht zoals ikzelf ben. Mensen zeggen vaak dat ik niet in een bepaald hokje te plaatsen ben en dat klopt. Mijn spreekwoord is dat ik graag buiten de lijntjes kleur.”

Donderdag ‘bakdag’

Het ontbijt is zeer uitgebreid en altijd met verse streekproducten en jams die Ilse zelf maakt. Ook de taarten in de theetuin bakt ze altijd zelf.

Zo vult Ilse aan: “Ik begin de dag met het opstarten van de koffiemachine. Daarna maak ik het ontbijt voor de gasten, zet alles klaar op de ontbijttafel en ga zelf met mijn kleindochter en/of mijn man ontbijten. Daarna breng ik mijn kleindochter naar school. Als de gasten tevreden en uitgezwaaid zijn, gaan we de ontbijtkamer opruimen en beginnen we aan de was. En wanneer alles in de wasmachine zit, zijn wij hard toe aan koffie. Daarna maak ik met liefde de kamers weer op orde voor de volgende gasten.”

“Donderdag is mijn vaste ‘bakdag’ voor de theetuin. In de zomermaanden is onze theetuin op vrijdag, zaterdag en zondag ook open voor fietsers en wandelaars. We liggen pal naast diverse wandelroutes waaronder het Hertogenpad LAW 13 (een lang afstandswandelpad van 238 km door het groene en gezellige Brabant, red.).”

Oase van rust

“Van gasten krijgen we vaak te horen dat ondanks dat we midden in het dorp zitten, het hier zo heerlijk stil is en je geen muziek nodig hebt met alle fluitende vogels om je heen. Als je op zondag in de tuin kunt ontbijten in de zon met de beierende kerkklokken, dan voelen we ons hier als God in Frankrijk.”

B&B De Wensput heeft een eigen website met boekingsmogelijkheid en ze zijn aangesloten bij bedandbreakfast.nl en Booking.com. Ilse voegt daaraan toe: “We weten nooit wat de maand ons brengt. Sommige gasten boeken al maanden van tevoren, maar we krijgen ook veel last-minute boekingen.”

Ilse omschrijft het gastenverblijf in de volgende vijf woorden: “Rust en reuring (want de omgeving biedt alles), gastvrij en authentiek (want we passen niet in een hokje) en uiteraard passie.”

Auteur: Jorine de Bruin | Hoteljournalist

info@hoteljournalist.nl | www.hoteljournalist.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws