B&B nieuws: stichting Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer

Auteur: Redactie
18 maart 2006
B&B nieuws: stichting Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer

Bij de Stichting ter Bevordering van Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer zijn zo’n 150 bijzondere Nederlandse bed & breakfasts aangesloten. Deze zijn geselecteerd op authenticiteit en sfeer en hebben vaak een bijzondere geschiedenis, architectuur en ambiance.

De Stichting biedt een zorgvuldig geselecteerd netwerk van privé-adressen waar gasten kunnen logeren. Iedereen zal zich er meteen thuis voelen. De huidige organisatie is ontstaan uit de fusie van de Stichting ter Bevordering van Karakteristiek Bed & Breakfast, die een landelijke dekking had, en Stichting de Pronkkamer, vooral actief in het noorden van het land.

Websites

Voorlopig zijn www.geenhotel.nl en www.pronkkamer.nl de sites waarop de verschillende huizen zijn te vinden. Binnenkort gaat de nieuwe website in de lucht: www.pronkkamer.com. Hierop kunnen straks alle bij de Stichting aangesloten accommodaties worden gevonden. De gastvrije huizen liggen – – verspreid door het hele land – afwisselend op het platteland, in steden en in dorpen. Zo kan men bijvoorbeeld logeren in een grachtenpand in Amsterdam, een stadspaleisje in Zeeland, een statige 18e eeuwse dokterswoning in een stadje in de Achterhoek, of een op boerderij in Friesland. Alle bed & breakfasts bevinden zich op droomplekken; plekken waar een gast nog echt een gast kan zijn.

Kwalitatief hoogwaardig

Alleen kwalitatief hoogwaardige bed & breakfast huizen zijn bij de Stichting aangesloten. Deze zijn beoordeeld op ligging, karakter, gastvrijheid, comfort en ontbijt. Pas na de beoordeling kan een bed & breakfast ook daadwerkelijk deelnemer van de Stichting worden. Om de kwaliteit van de aangesloten bed & breakfasts te garanderen, worden ze regelmatig door een inspectieteam van de Stichting bezocht. De bevindingen van deze “Mystery Guests” worden gerapporteerd aan het bestuur en aan de desbetreffende bed & breakfast eigenaren.

Activiteiten

De activiteiten van de Stichting ter Bevordering van Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer zijn pro deo, en worden zowel voor als door de bed & breakfast eigenaren verzorgd. Dit om elkaar waar mogelijk te versterken. De Stichting houdt zich onder andere bezig met:

De selectie van karakteristieke bed & breakfast huizen;

Periodieke inspectie van de aangesloten bed & breakfasts;

Onderhoud van de website;

Advisering aan startende bed & breakfast houders;

Promotie door middel van contacten met de media.

BBN15

Overig nieuws