B&B te koop: Bed & Wellness met sauna en jacuzzi voor liefdeskoppels (met foto's)

Auteur: Juan Kort
Ondernemen B&B te koop 21 oktober 2022
B&B te koop: Bed & Wellness met sauna en jacuzzi voor liefdeskoppels (met foto's)

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wie vindt het niet leuk om te gluren bij concullega’s? En wellicht zit er wel iets interessants tussen. Een nieuw avontuur?

In deze editie gaan we naar B&B ‘Het Gelukshuis Limburg’ in Stevensweert, gelegen in de gelijknamige provincie. Het gaat om een Bed & Wellness met sauna en jacuzzi die te koop staat voor 575.000 euro k.k.

Wat er te koop staat is een woning waar momenteel de huidige bewoners wonen, daarachter staat een huis dat nu verhuurd wordt als B&B. Het gaat om één ruimte van 110 m² die gebruikt kan worden door een stel, bestaande uit een slaapkamer en wellnessruimte met sauna, jacuzzi, toilet, douche en houtkachel. Het thema van deze suite is Ibiza, omdat het bekendstaat als het eiland van de liefde. De twee eigenaren, Joy en Tibor, hebben van de accommodatie namelijk ‘Het mooiste cadeau voor de liefde’ gemaakt. “Een luxe wellness overnachting, volledig ontzorgd waar relatiegroei en echte verbinding samenkomt.”

Privévertrek

Het privévertrek is voorzien van een sfeervolle woonkamer, moderne keuken, drie ruime slaapkamers en een badkamer van deze tijd. De woning beschikt over een verzorgde tuin die voorzien is van meerdere terrassen, een overkapping en veel privacy. Er is een privé patio voor de gasten, een grote tuin voor de bewoners en de andere tuin wordt nu gebruikt als parkeerplek. Door de ligging op het zuidoosten is het buiten zonnig. De woning is geschikt voor gezinnen dankzij de kindvriendelijke en rustige ligging in het dorp Stevensweert. Daarnaast ligt de woning een omgeving met veel groen, natuur en water. Een vergunning voor de B&B en wellness is aanwezig, terwijl er geen vergunningen meer worden verleend aldaar.

Plannen

Joy en Tibor zijn in 2018 gestart met hetgelukshuis.nl, een platform voor luxe wellness overnachtingen waar relatiegroei en verbinding samenkomt. Er staan inmiddels twintig locaties op de website. Uiteraard staat ook hun eigen B&B erop. Tevens is het onderdeel ‘privé-uitjes’ toegevoegd. De eigenaren merken nu dat ze te veel tijd kwijt zijn aan beide ondernemingen. Daarom moesten ze een keuze maken en nemen ze afscheid van de B&B, zodat ze zich kunnen focussen op het platform. “Natuurlijk zoeken we iemand die onze gedachtegoed voort kan zetten, maar het staat je ook vrij om er je eigen concept van te maken.”

Cijfers

In 2021 heeft de bed & breakfast 108.000 euro omzet gedraaid, met over de afgelopen vijf jaar een gemiddelde bezetting van 94 procent inclusief de doordeweekse dagen. Het ondernemerskoppel vraagt momenteel gemiddeld 350 euro per nacht in het weekend uitlopend tot 500 euro voor arrangementen (dit is exclusief commissie voor een platform). 

Joy en Tibor verkopen het huis, B&B, inventaris en website waarbij de koper gebruik maakt van hun marketing, “Waarbij je een gegarandeerde bezetting hebt.” Voor de onderneming, inventaris, begeleiding en samenwerkingen op het gebied van marketing vraagt het echtpaar 100.000 euro extra. “We snappen dat dit een hoog bedrag is, dit kan ook eventueel betaald worden via een lening bij het binnenhalen van de boekingen via ons platform, zodat wij ook een stok achter de deur hebben om de locatie te vullen.” Verder melden zij dat de kopers ook kunnen worden ingewerkt: “We begeleiden jou - indien je dit wenst - bij alles wat erbij komt kijken.”

Interesse? De Funda link vind je hier. De website van de B&B is www.hetgelukshuislimburg.nl

Wil je dat jouw bijzondere Bed & Breakfast ook in deze rubriek komt en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws