B&B te koop: een schip! (met foto's)

Auteur: Juan Kort
Ondernemen B&B te koop 26 juli 2022
B&B te koop: een schip! (met foto's)

In deze nieuwe rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wie vind het niet leuk om te gluren bij concullega’s? En wellicht zit er wel iets interessants tussen. Een nieuw avontuur?

In deze eerste editie van ‘Bed & Breakfast te koop’ gaan we naar woonschip Palmgracht, gebouwd in 1962, in Amsterdam. Op Cas Oorthuyskade 29 bevindt zich B&B Houseboat Amsterdam. De drijvende woning staat te koop voor 995.000 euro k.k. Voor dit bedrag mag je komen wonen op 214 m² woonoppervlakte en 396 m² perceeloppervlakte. Van de drie slaapkamers wordt er één gebruikt als B&B, in het voorste deel van het schip. Echter kan dit ook eenvoudig voor zelfbewoning gebruikt worden. Dat deel gaat om een zelfstandig appartement met woonkamer, bar (die met de benen als barkrukken) met vaatwasser en koelkast, badkamer en slaapvide. Gasten kunnen via een wenteltrap naar het dek, en hoeven dus niet in het privégedeelte te komen. Zij kunnen in hun eigen verblijf gebruikmaken van een badkamer met douche, toilet, wastafel en een sauna.

Kamerprijzen

De kamer is op Booking.com pas beschikbaar vanaf medio september. In die maand ligt de prijs per nacht voor de tweepersoonskamer rond de 315 euro. In oktober zakt die prijs een beetje naar rond de 280 euro.

Schip

De Palmgracht ligt in een 'gated community' in IJburg, een eiland die als woonwijk en Vinex-locatie in het oosten van Amsterdam dient. Naast het schip kan ook nog een bijboot aangemeerd worden. Leuke verassing: het schip kan gewoon varen! Af en toe gebeurt dat ook voor onderhoud, terwijl elektra, water, riool en glasvezel gewoon aanwezig zijn.

Het schip, dat overigens voorheen gebruikt werd voor het vervoer van cement, is te bereiken via een loopbrug. Dan kom je uit in de kajuit. Het roer, de stoel van de kapitein en het instrumentenpaneel is gewoon nog aanwezig. In het privégdeelte bevindt zich een eetkamer, wat vroeger het woongedeelte van de kapitein was. Daar bevindt zich een trap naar de woonkamer met open keuken met ronde ramen en een Velux raam, de ruimte waar vroeger het cement in werd vervoerd. Een Bullerjan houtkachel moet voor warmte en gezelligheid zorgen, en in de keuken kan plaats worden genomen aan de eetbar. Via een hal aan de keuken zijn de twee privéslaapkamers te bereiken.

Zonnen kan overigens op het schip. Op het dek is daar ruimte voor. Ook is er een drijvende tuin aanwezig die wordt gedeeld met de buren.

Meer weten over dit pareltje of plaatsnemen op de kapiteinsstoel? Klik dan op deze link.

Wil je dat jouw Bed & Breakfast ook in deze rubriek staat? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl

Foto's: Honders/Alting makelaars

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws