B&B te koop: Woonboerderij aan het water met zwembad en sauna

Auteur: Redactie
Ondernemen B&B te koop 18 november 2022
B&B te koop: Woonboerderij aan het water met zwembad en sauna

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wie vindt het niet leuk om te gluren bij concullega’s? En wellicht zit er wel iets interessants tussen. Een nieuw avontuur?

In deze editie bekijken we een forse woonboerderij aan het water met zwembad en sauna in het Friesche Uitwellingerga, tussen Sneek en Joure. De woning is momenteel niet in gebruik als B&B, maar is daar (mogelijk) geschikt voor. De vraagprijs is 1.770.000 k.k euro.

De woonboerderij bevindt zich aan de rand van het dorp. Daar staat het sinds 1893, toen het werd gebouwd voor een grote herenboer. Met een boot kun je aan je eigen aanlegsteiger aanleggen vanuit open vaarwater en aankomen op het perceel van 7.447 m². In de omgeving staat watersport recreatie centraal.

De huidige bewoners woonden er met hun gecombineerde gezin van acht kinderen, waarvan alleen de jongste nog in het huis woont. Hierdoor is de woonboerderij te groot voor hen, het woonoppervlakte beslaat namelijk 913 m². Aan de voorzijde kunnen de nieuwe bewoners koken in een woonkeuken, en aan die zijde plaatsnemen in een woonkamer. Aan de achterzijde van de woning is er eveneens woonruimte. Deze is voorzien van een houtkachel en tuindeuren. De naastgelegen berging is geschikt om te worden omgebouwd tot keuken waardoor het exploiteren van een B&B mogelijk is. Het meest opvallende aan deze woning is het verwarmde zwembad in Romeinse lustoord stijl met kleedkamers en doucheruimte. Deze is centraal gelegen in de boerderij op de begane grond.

Slapen is mogelijk in maar liefst elf slaapkamers. De master bedroom is op de begane grond te vinden. Deze heeft een sauna, jacuzzi, douche, twee wastafels en wc. Op de eerste verdieping bereik je de andere tien slaapkamers, van groot tot wat kleiner. De centrale ruimte op de eerste verdieping is erg groot, deze gebruiken de huidige bewoners als speelruimte.

Ook buiten is plek voor plezier en ontspanning. Dat kan op diverse terrassen, bij een van de vijvers met stroompje en brug, hottub of buitensauna, waarna je kan douchen in de verwarmde buitendouche op het terras aan de achterzijde. Ook is er een overdekt terras met buitenkeuken en haard aan het water. Parkeren kan op de naastgelegen geasfalteerde parkeerplaats met carport voor drie auto’s.

Interesse? De Funda link vind je hier. Foto's vind je onderaan deze pagina. 

Wil je dat jouw bijzondere B&B ook in deze rubriek komt en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws