B&B te koop: Woonhuis op ruim perceel van 1300 m²

Auteur: Redactie
B&B te koop Ondernemen 10 februari 2023
B&B te koop: Woonhuis op ruim perceel van 1300 m²

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wie vindt het niet leuk om te gluren bij concullega’s? En wellicht zit er wel iets interessants tussen. Een nieuw avontuur?

In deze editie bekijken we een woonhuis met twee gastenverblijven op een ruim perceel van 1300 m² (80 m diep) aan de rand van het Deelerwoud. De vraagprijs is 750.000 euro k.k. De twee gastenverblijven worden nu gebruikt voor B&B Aandebosrand Hoenderloo, door eigenaar Henk de Graaf.

Het woonhuis zelf staat vrijwel direct naast het lokale dorpshuis, dus heel centraal in Hoenderloo. Vrijwel direct achter de B&B begint het bos, letterlijk Aan De Bosrand. De afstand tussen het woonhuis en de B&B is ruim 60 meter, er is dus veel privacy voor gasten én bewoners. De B&B bestaat uit twee ruime kamers en is in 2016 professioneel nieuw gebouwd met goed geïsoleerde houtskelet-bouw op een geïsoleerde betonvloer.

De verwarming en de warmwatervoorziening zijn, net als de vloerverwarming van de badkamers, elektrisch. Daar is dus feitelijk geen omkijken naar; de kosten vallen mee omdat op het woonhuis zestien zonnepanelen liggen met een jaaropbrengst van ruim 2500 kilowattuur. De volledige hoogte van de kap is benut om de B&B kamers een ruime uitstraling te geven. Beide kamers hebben een eigen terrasje.

Woning

De woning heeft een op de tuin georiënteerde ruime woonkamer annex eetkamer en een gezellige tv-kamer. Op de begane grond ligt de aparte keuken en een zeer ruime slaapkamer met daaraan grenzend de badkamer. De begane grond is leeftijdsbestendig en rolstoelvriendelijk. Op de eerste verdieping is dan nog een slaapkamer met wastafel en een bergzolder met mogelijkheid voor nog een kamer. Achter het huis ligt een apart gebouwtje met kantoortje en overdekte opslag.

Ligging

Gasten komen er graag door de ligging op de Veluwe met z’n wandel- en fietsmogelijkheden en vooral doordat op 5 minuten lopen het Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt met daarin het Kröller Müller museum. Door de aanwezigheid van het museum, dat in de top 10 staat van de Lonely Planet Nederland, zijn er veel buitenlandse gasten. Voor covid bezochten ook relatief veel Aziatische gasten uit Japan, Korea, Taiwan en China de B&B. Die stroom moet nog op gang komen. Nu komen de buitenlanders vooral uit België, Duitsland, Frankrijk en Oost-Europa. In de omgeving is ook Deventer een aanrader en de Veluwezoom, dierentuinen in Arnhem, Wageningen en Apeldoorn en vele mooie golfbanen in de directe omgeving.

Verhuizen

Het woonhuis en de B&B staan te koop omdat de eigenaar Henk de Graaf graag met zijn vriendin wil gaan samenwonen in Amersfoort. De omzet van de B&B was in 2021 ruim 30.000 euro. Bij ruimere openstelling in alle vakantieperiodes zal dat minimaal 10.000 euro hoger zijn. Van mei t/m oktober haalt de B&B 70 procent bezetting. Dat kan omhoog door ook overnachtingen van één nacht te accepteren, dat trekt ook wandelaars van het Trekvogelpad dat langs de B&B loopt. Henk accepteert nu al een paar jaar alleen een minimum van twee overnachtingen om de hoeveelheid schoonmaakwerk in de hand te houden en de wasmachine heel af en toe rust te gunnen. “Ik besteed echt aandacht aan een goed en afwisselend ontbijt, lekker vers brood en goede kwaliteit beleg, fruit en jus. In een groot deel van de recensies wordt het ontbijt geroemd”, aldus de eigenaar. De algemene beoordeling op Booking.com is een 8,8.

Financieel

Om het simpel te houden hanteert de ondernemer één kamerprijs het hele jaar door en maakt het niet uit of er één of twee personen in verblijven. Op dit moment is de kamerprijs via Booking.com en Airbnb 105 euro per nacht. Directe boekingen via de eigen website zijn iets goedkoper. Als channelmanager gebruikt Henk momenteel Cubilis.

De koper krijgt een lege woning met lege schuren en een goedgevulde B&B met alle inventaris. Terrastafel en -stoelen, bedden, banken, tafels, stoelen, kussens, dekbedden, handdoeken en badhanddoeken, hoeslakens, dekbedovertrekken, lampen, servies en mandjes met servies en bestek voor het ontbijt. Je koopt in één keer alles wat nodig is om een B&B te runnen. Henk helpt vervolgens de koper(s) desgewenst om het op te zetten en ze in te werken.

Interesse? De Funda link vind je hier, de website van de B&B via deze link.

Wil je dat jouw bijzondere B&B ook in deze rubriek komt en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws