B&B Vermeerhuisje; slapen in je eigen museum in hartje Delft

Auteur: Jorine de Bruin
4 oktober 2021
B&B Vermeerhuisje; slapen in je eigen museum in hartje Delft

Delft en Nederlands kunstschilder Johannes Vermeer gaan hand in hand. Want denk je aan Delft, dan denk je ook aan het schilderende icoon van deze bruisende stad: Vermeer. Niet voor niets vind je daarom in hartje Delft een eigen, intiem Vermeer-museum waar je kunt overnachten. Verscholen in een karakteristiek arbeidershuisje op loopafstand van het centrum. Vanaf juni 2018 trekt deze accommodatie gasten van over de hele wereld.

Amsterdam

Volgens gastvrouw Marije Peereboom - Voller staat Delft synoniem voor ‘klein Amsterdam’. “Gezien de gezellige grachten, leuke boetiekjes en vele eettentjes is Delft meer dan de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. En dan heb ik het nog niet eens over de grote toeristische trekpleisters als het Prinsenhof of de Nieuwe Kerk.”
Naast haar baan als interieurstyliste was het al tijden een droom voor Marije om een B&B te runnen. Maar dan wel in ‘haar’ Delft. “En out of the blue stond het Vermeerhuisje, zo heette het toen nog niet, te koop. Gezien de toplocatie in het centrum, het station van Delft voor de deur en de ligging in het populaire Delftse Westerkwartier zag ik direct kansen.”

Dekbedovertrek

B&B Vermeerhuisje is eigenlijk een uniek, klein museum over de bekende voormalig kunstschilder. “Ik wilde graag het thema Vermeer overal terug laten komen in de B&B en dat is volgens mij aardig gelukt. Van dekbedovertrek tot schilderij en van ansichtkaart tot poster; je vindt het onderwerp overal terug in de accommodatie.” Het gastenverblijf is een voormalige arbeiderswoning en is geschikt voor twee personen. “Gasten beschikken over een eigen huisje, inclusief keuken en zelfs een sfeervolle binnenplaats in de achtertuin.”

Hoogbejaard

Marije springt met haar B&B in op het feit dat steeds minder gasten kiezen voor een hotel en juist steeds meer voor de persoonlijke aandacht en aanpak in een B&B. “Mijn gasten zijn dan ook heel verschillend in leeftijd. Van hele jonge mensen tot hoogbejaard, je vindt ze hier allemaal. Heerlijk. De accommodatie kent een steile, smalle trap naar boven. Maar onlangs klom een 87-jarige gast hier fluitend naar boven; dat zegt wel genoeg.”

“Juist omdat gasten vaak niet in een hotel willen zitten, is mijn Vermeerhuisje uniek. Gasten hebben hier de beschikking over een eigen tuintje waar zelfs eind september nog het zonnetje schijnt. En wat verder vaak door gasten wordt geroemd is de ligging midden in een woonwijk. Oftewel: gasten bivakkeren tussen de locals; erg leuk.”

Trappenfobie

Natuurlijk gebeuren er ook wel eens minder leuke, pittige dingen. Maar gastvrouw Marije weet als geen ander hoe je er dan toch het beste van kunt maken. “Afgelopen juni had ik een Amerikaanse zakenman als gast. Hij was online helemaal verliefd geworden op het Vermeerhuisje, maar bleek over een ‘trappenfobie’ te beschikken. Hij durfde zelfs niet op een stoel of klein trapje te gaan staan, laat staan de steile trap naar boven te nemen in mijn B&B. Hij durfde het helaas echt niet aan en ik was inmiddels meer een hulpverlener dan gastvrouw voor hem geworden. In goed overleg hebben we toen besloten om het geld terug te storten en tja, het is wel een mooi verhaal natuurlijk.”

Qua boekingssites is het Vermeerhuisje bij diverse sites aangesloten: Booking, Bedandbreakfast, Micazu, Homeaway, ErfgoedLogies, OrigineelOvernachten, Hoteljournalist en natuurlijk is er een eigen website.

Marije omschrijft het Vermeerhuisje in zes woorden: Een museumpje om in te slapen (vanwege de vele werken van Vermeer met een knipoog).

Welkom bij B&B Vermeerhuisje!

www.vermeerhuisje.com

Auteur: Jorine de Bruin | Hoteljournalist

info@hoteljournalist.nl | www.hoteljournalist.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws