Bescheiden start toeristisch seizoen

2 april 2013
Bescheiden start toeristisch seizoen

Een fris paasweekend zorgde voor een bescheiden start van het toeristisch seizoen, zowel in aantallen als in bestedingen. Volgens NBTC Holland Marketing brachten zo’n 750.000 buitenlandse toeristen de
paasdagen in Nederland door. Daarnaast waren zo’n 225.000 Nederlanders in eigen land op vakantie. Alle binnenlandse en buitenlandse bezoekers besteedden dit jaar ruim 500 miljoen euro tijdens Pasen in Nederland.

*Minder bezetting camping*
Net zoals voorgaande jaren kwamen de meeste buitenlandse toeristen uit Duitsland, gevolgd door de Belgen. Dit jaar waren er ook veel bezoekers uit Frankrijk. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers waren de kust en de grote steden. Door het hele land waren de bungalows, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties en hotels redelijk bezet. Het vroege tijdstip van Pasen en het koude weer zorgden voor een lagere bezetting op de campings.

*Bestedingen*
De gastvrijheidseconomie is van groot belang voor de Nederlandse economie: met Pasen besteedden Nederlanders tijdens hun vakantie en uitstapjes in eigen land ruim 350 miljoen euro. De buitenlandse dag- en verblijfsgasten gaven zo’n 150 miljoen euro uit tijdens hun verblijf in Nederland. In totaal werd er tijdens de paasdagen ruim 500 miljoen euro uitgegeven aan vervoer, verblijf en vermaak.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws