‘Beste B&B van Nederland 2020’ staat in Gelderland of Utrecht

7 oktober 2020 | Thijs Jacobs

De nominaties voor de verkiezing van ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2020’ zijn bekend. Drie B&B’s uit Gelderland en Utrecht maken kans op deze eretitel. Op woensdag 28 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt door Stichting Bed & Breakfast Nederland, uitvoerder van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie.

De genomineerde B&B’s zijn: ‘B&B de Heegh’ in Didam, ‘Inn The Woods’ in Overberg en ‘SonneVallei op de Veluwe’ in Harderwijk. De drie gegadigden behaalden een topscore in de categorie 5 tulpen, het hoogste segment binnen het classificatiesysteem voor B&B’s. Voor de verkiezing tellen ook de gastenbeoordelingen mee op Bedandbreakfast.nl.

“Naast de luxe uitstraling, privéfaciliteiten en uitmuntende service, is de natuurlijke ligging de grote overeenkomst tussen de genomineerde B&B’s met 5 tulpen”, aldus Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland. “Het is goed merkbaar dat gasten dit soort kleinschalige accommodaties in tijden van corona extra waarderen. Dit zien we ook terug bij de genomineerde B&B’s in de andere categorieën.”

De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie categoriseert B&B’s aan de hand van roze tulpen. Het aantal tulpen geeft per B&B de mate van comfort en luxe aan. De titel 'Beste B&B van Nederland 2020' gaat naar een B&B uit de categorie 5 tulpen, maar ook in de categorieën 2 tot en met 4 tulpen worden er winnaars uitgeroepen. Het aantal eenvoudige B&B’s met gedeeld sanitair is dalende, waardoor er dit jaar onvoldoende deelnemers zijn in de categorie 1 tulp.

Totaaloverzicht genomineerde B&B's

5 Tulpen: B&B de Heegh in Didam (Gelderland), Inn The Woods in Overberg (Utrecht) en SonneVallei op de Veluwe in Harderwijk (Gelderland).

4 Tulpen: DreamZzz in Kaatsheuvel (Noord-Brabant), Bed & Breakfast Koning te Rijk in Eibergen (Gelderland) en De Pieper Horizon in Genemuiden (Overijssel).

3 Tulpen: Landgoed Driebelterveld in Markelo (Gelderland), Pure Passie Bed & Breakfast in Heijningen (Noord-Brabant) en Guesthouse Viva La Vida in Maastricht (Limburg).

2 Tulpen: De Zilverberg in Keijenborg (Gelderland), Hotel California in Wichmond (Gelderland) en B&B De Wijdauw in Eede (Zeeland).

Verkiezing ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’

De ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’ wordt jaarlijks georganiseerd onder B&B’s die deelnemen aan de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. De nominaties worden vastgesteld aan de hand van een objectieve normenlijst met daaraan gekoppeld een scorelijst. Daarnaast tellen de reviewcijfers mee die gasten geven op Bedandbreakfast.nl. Zo ontstaat een totaalbeeld van de kwaliteit en gastvrijheid die de B&B’s bieden.

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland is initiatiefnemer en beheerder van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. De deelnemende accommodaties van dit classificatiesysteem worden periodiek bezocht door een mystery guest, beoordeeld aan de hand van een normenlijst en ingedeeld in een klasse. De mate van comfort en luxe wordt weergegeven met 1 tot 5 tulpen. Alle geclassificeerde B&B’s zijn te vinden op Bedandbreakfastclassificatie.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Interview Longread
B&B in urban Amersfoort; welkom aan boord bij Vita Nova

Gooi de trossen los en kom genieten van de veelzijdige stad Amersfoort. Overnachten bij Bed & Breakfast Vita Nova staat garant voor een spetterend weekendje weg, gecombineerd met de charmante en historische Amersfoortse binnenstad in de provincie Utrecht. Amersfoort is in bevolkingsaantal de ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Interview Branded Content
Deeltijdverhuur in je B&B, waarom niet?

Frans Kragten is oprichter van Secret Rooms, het portaal voor deeltijdverhuur van kamers. Met name B&B’s maken gebruik van de service, vooral omdat de omzet gegarandeerd met minimaal 25 procent toeneemt en de boekingen via Secret Rooms anticyclisch zijn: “Bij ons is het in de winter ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Toerisme
46 procent meer herfstboekingen in Nederlandse vakantieparken 

Vakantieparken in Nederland zien deze herfstvakantie een boekingenstijging van 46 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van BungalowSpecials, waar grote parken van onder andere Landal, Roompot en Center Parcs bij zijn aangesloten. Het aantal boekingen voor de herfstvakantie ...

Toerisme Coronacrisis
Hotels buiten de Randstad lopen vol tijdens de herfstvakantie

Waar de hotels in de Randstad vanwege de gedeeltelijke lockdown en de sluiting van de horeca een flinke domper te verwerken kregen, blijken de hotels buiten de Randstad - met name die aan de kust en in landelijke gebieden - het onverminderd goed te doen. Prijsvergelijkingssite LookingforBooking.com ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: