Maastricht beste stedentrip 2012

13 november 2012
Maastricht beste stedentrip 2012

Zoover heeft de stad Maastricht uitgeroepen als beste Nederlandse stedentrip in 2012. Met een gemiddelde van 8,4 scoort Maastricht het hoogste cijfer en stoot hiermee Breda van de troon.

*Gezellige stad*
Dit blijkt uit een analyse van ruim 15.000 beoordelingen op Zoover, waarin de aspecten uitgaansleven, cultuur, omgeving, sfeer, kwaliteit een-, twee-, driesterrenhotels en de kwaliteit van de vier- en vijfsterrenhotels werden getoetst. Maastricht wordt in de beoordelingen omschreven als een fantastische, gezellige en heerlijke stad.

*Meerdere beoordelingen*
Eerder kreeg Maastricht ook de titel 'Beste Kerstwinkelstad van Nederland' (Q&A Research & Consultancy i.o.v. Wugly.nl) en 'Meest sfeervolle winkelstraat' (Wycker Brugstraat-Redactie Uitwinkelen van De Telegraaf).

*Top tien*
Beste steden in Nederland voor een stedentrip:
1 Maastricht
2 Den Bosch
3 Middelburg
4 Nijmegen
5 Haarlem
6 Groningen
7 Breda
8 Utrecht
9 Amersfoort
10 Den Haag

*Amsterdam en Rotterdam*
Amsterdam en Rotterdam vallen buiten de top 10. Belangrijkste reden hiervoor lijkt de kwaliteit van het een-, twee- en driesterrenhotelsegment te zijn. Beide steden scoren hier een 6,6 op. Amsterdam staat op plaats 13 en Rotterdam op plaats 15 (als hekkensluiter).

*Beste uitgaansleven in Breda*
De beste stedentrip van 2011, Breda, staat in 2012 op plaats 7. Toch scoort Breda nog altijd het best op uitgaansleven. Met een gemiddelde van 8,8 blijft Breda Groningen en Utrecht voor die beiden een 8,6 scoren. Maastricht staat op de vierde plaats met een 8,5. De sfeer in Den Bosch wordt als beste beoordeeld. Met een 9,0 blijft de Brabantse stad Maastricht (8,9) en Haarlem en Breda (beiden 8,8) voor.

*Beste hotels*
De beste vier- en vijfsterrenhotels staan in Den Haag. Gemiddeld krijgen deze een 8,3.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws