Bij vrijwel iedere B&B is ontbijt inbegrepen in de prijs

Auteur: Thijs Jacobs
20 augustus 2021
Bij vrijwel iedere B&B is ontbijt inbegrepen in de prijs

Onlangs legden we de lezers van Bed & Breakfast een stelling voor, die we ook op Instagram deelden. Op de stelling 'Ontbijt is in mijn B&B inbegrepen' kwamen veel reacties binnen. De uitslag is duidelijk: bijna 85 procent vindt dat ontbijt bij een overnachting in een B&B hoort. Veelal werd verwezen naar de naam Bed AND Breakfast, die al aangeeft dat ontbijt onderdeel is van het concept. 

Onderaan het artikel vind je de ingezonden foto's van enkele B&B's die gereageerd hebben. 

Hieronder een greep uit de reacties:

"Ja en nee, wij hebben twee accommodaties met wellness. Een wellness-suite met Jacuzzi, Finse sauna en privé bios. Uiteraard is het ontbijt en wat lekkers bij aankomst inbegrepen in deze super deluxe accommodatie. Daarnaast verhuren wij nog een chalet op ons terrein. Met privé houtgestookte hottub, eigen tuin en overdekte veranda.Deze accommodatie verhuren wij onder de naam 'Cabaña Bonanza' als vakantiehuisje. Hier is het ontbijt optioneel bij te boeken voor 10 euro per persoon per dag. Het zijn twee totaal verschillende concepten dus. Bij een Bed and Breakfast hoort natuurlijk wat ons betreft wel een ontbijt. Daar staat immers de tweede 'B' voor."

Sandra, B&B Boomken's Ranch 

"Nee, ik heb ook veel zakelijke gasten die tevreden zijn met kop koffie in de ochtend en bij de Duitse gasten mag ontbijt niet bij de kamerprijs staan omdat ze dit zelf moeten betalen en niet het bedrijf."

A. Siersema, Artagnan Maastricht

"Ja, het is een bed en breakfast; bij ons is het een bed en bottram."

B&B De Martiene Plats in Venray-Merselo

"Ja, voor ons is het een vast element van de overnachting/beleving."

B&B Bergheide Baexem

"Ja, het geeft duidelijkheid, en de gasten komen niet voor een verrassing."

BenBdichtbijzee

"Nee, onze bed en breakfast heeft een volledige keuken met koelvriescombinatie, oven, magnetron en inductiekookplaat. De gasten mogen dus kiezen of ze ontbijt geserveerd willen of dat ze het zelf maken."

D-Keizer bed & breakfast in Oostelbeers

"Nee, ik maak het ontbijt graag leuk en lekker voor de gasten die er zin in hebben. Niet iedereen houdt van ontbijten, maar wie het bestelt wel."

Bed & Office 050

"Ja, het heet niet voor niks Bed & BREAKFAST; de verwachting bij de gasten is dan ook dat het ontbijt inclusief is...."

B&B Villa Vos, Hellendoorn

"Ja, het ontbijt is heet leukste onderdeel van de B&B! Ik kan er mijn creativiteit in kwijt en na een goede nachtrust is het contact met de gasten altijd gezellig."

B&B Barg Willem, Lemele

"Ja, de naam zegt het eigenlijk al. Een B&B biedt een bed en ontbijt. Daarnaast is het natuurlijk een unieke beleving want iedere B&B is anders. Wij ontvangen iedereen persoonlijk, geven de beste tips over de omgeving én serveren natuurlijk een geweldig ontbijt met eieren van onze eigen kippen en huisgemaakte lekkernijen."

B&B Logeren bij Lies - Harderwijk

"Nee, Niet inbegrepen, want we hebben een appartement met keuken waar gasten zelf het ontbijt kunnen klaarmaken. Daar maken veel gasten gebruik van."

Bed en breakfast Kaatsheuvel

"Ja, precies wat het woord zegt. Bed and breakfast en niet alleen bed. Voor mij is dit wat het hebben van een b&b leuk maakt. Bovendien gaan gasten anders op hun kamer eten waardoor de kamer veel viezer wordt en vlekken in het beddengoed komen."

De Willemshoeve in Wageningen

"Ja, het maakt mijns inziens het verblijf in een B& Baantrekkelijker; zeker in het buitengebied. Tevens is het voor mij als eigenaar een mogelijkheid het verschil te maken, zeker bij een wat langer verblijf. Ook zijn dat de gezelligste momenten in onze B&B voor zowel de gasten als voor mij als eigenaar."

The Teaspoon, B&B en Theewinkel te Dwingeloo

"Nee, ik laat mijn gasten graag vrij in de keuze wel/niet ontbijt zodat ik de kamerprijs wat lager kan aanbieden. Bovendien is er een koelkast aanwezig zodat meegebrachte ontbijtspullen genuttigd kunnen worden en ook wil niet iedereen uitgebreid ontbijten."

B&B De Loods Spijkenisse

"Ja, het heet toch Bed én Breakfast met een reden!! Anders verhuur je gewoon kamers of een huisje. Er is al veel te veel wildgroei wat dat betreft."

B&B Mir Lo

"Nee, door corona ben ik vorig jaar al gestopt met ontbijt serveren, tijdens de tweede lockdown mocht het zelfs niet. Bij rechtstreekse boekingen kunnen gasten ontbijt bijboeken, ik leg het dan klaar in hun eigen keuken. Dat vinden gasten fijn en ikzelf ook. Mijn gastenverblijf is een compleet ingerichte woning, dus net zo handig."

Poort van Lobith

"Ja, ik breng op een afgesproken tijdstip een mand met ontbijt naar het vliegtuig, dat is een wezenlijk onderdeel van de overnachting. Uitgebreid, luxe ontbijten in het vliegtuig of aan de rand van de vijver."

Friendship, in onze tuin in Hoogerheide

"Ja, mijn B&B bevindt zich in een dorp waar geen winkels zijn en geen restaurantjes of koffie barretjes zoals dat in de grote stad wel het geval is. Dus is het heerlijk als mensen voorafgaand aan hun wandeling of fietstocht een heerlijk ontbijt kunnen genieten."

B&B Ommekamp Ansen Drenthe

"Ja, de naam zegt het al, bed AND breakfast, zo staat dat ook op onze site. Wij vinden dat het ontbijt - en de kwaliteit daarvan - deel uitmaakt van de algehele beleving. Wij bieden ook verder alles inclusief, ook schoonmaak en toeristenbelasting is bij ons tarief inbegrepen. Daardoor lijken wij duurder dan andere b&b's die dat niet doen, maar wij houden zelf nu eenmaal ook niet van allerlei extra's die je bij moet boeken. We vinden het dan ook fijn dat ons ontbijt de gasten blijkbaar bijblijft. Dat lezen we terug in ons gastenboek en bij de online aanbevelingen. En tevreden gasten, die terug willen komen, daar doen we het voor."

Het Land van Kempers, Achterhoek, Gelderland

"Ja, ontbijt zit natuurlijk bij de prijs in. Dat hoort gewoon bij het format. En het ontbijt is nog best luxe ook. Bovendien vinden we dat het hoort bij de/onze gastvrijheid in het oosten van het land. Wel gaan we waarschijnlijk, in de nabije toekomst, bij het inchecken de mogelijkheid geven om het aan te geven wat men wel of niet eet. Dit in het kader van duurzaamheid."

Erve 't Hacht in Ane

Ook een onderwerp voor de poll?

Ken je dat? Je staat voor een dilemma en je zou wel eens willen weten hoe andere B&B’s dat oplossen. In deze rubriek legt een B&B-ondernemer zijn of haar dilemma voor aan andere B&B-ondernemers. Heb je ook een onderwerp voor de poll? Mail naar redactie@uitgeverijps.nl of zet het op onze Facebookpagina.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Boomken's ranch

B&B The Teaspoon

B&B Vinkenest

B&B Friendship (slapen in een vliegtuig)

B&B Waalhoeve

B&B La Zapatera

Het land van Kempers

Villa de Wael

Overig nieuws