Bijenkorf opent nieuw horecaconcept

20 mei 2014
Bijenkorf opent nieuw horecaconcept

De Bijenkorf City Café, een geheel nieuw horecaconcept, opende op 18 mei haar deuren in het filiaal Den Haag. Hier kan men terecht voor koffie- en theespecialiteiten, sandwiches, salades,
patisserie en wijnen met virtuele wijnsommelier. De Bijenkorf City Café biedt ook een take away service en is in het weekend een uur eerder geopend dan de andere afdelingen binnen de Bijenkorf.

*Café en take away*
De Bijenkorf City Café, direct bij de ingang aan de Wagenstraat, is geheel nieuw ontworpen passend bij het verbouwde filiaal Den Haag afgelopen jaar. In het City Café kan men rustig genieten van een drankje en een hapje. In het assortiment zijn sandwiches, trammazini (Italiaanse sandwiches), gegrilde panini en een kleine selectie verse salades en fruitshakes opgenomen. Nieuw is dat de drank en de sandwiches ook als take away kunnen worden besteld.

*Koffie en thee*
Koffie- en theespecialiteiten: macchiato met honingsiroop
Op het gebied van koffie is een samenwerking gestart met premium koffiemerk Illy. Diverse koffiespecialiteiten worden vers bereid door een vakkundige barista. Ter gelegenheid van de opening is Yakup Aydin, Nederlands Barista Kampioen, tot half juli werkzaam in het café als barista. Espresso, cappuccino of latte macchiato gemaakt van de beste koffiemelange worden voorzien van verse opgestoomde melk. Nieuw zijn de speciale latte macchiato recepten zoals de Bijenkorf Macchiato; verse koffie, gestoomde melk en honingsiroop. Een smaaksensatie die exclusief is ontwikkeld voor de Bijenkorf.

*Thee in een potje*
Theeliefhebbers krijgen hun verse thee in een potje geserveerd. Er is een uitgebreide keuze aan theesoorten. Bijzonder is dat men hiervoor de verse kruiden zelf kan knippen om de thee naar individuele smaak te laten trekken.

*Patisserie: Haagsche Hopjestaart*
Het patisserie-aanbod is ook vernieuwd. Naast de beroemde de Bijenkorf boltaart, introduceert de Bijenkorf nieuwe gebakssoorten zoals de Haagse Hopjestaart. Een koffie/caramelmousse met Haagsche Hopjescrunch in combinatie met melkchocolade. Verder zijn er nieuwe bonbons met exquise smaken, de mini buches met passievrucht, peer of caramel. Het Bijenkorfje, een combinatie van chocolade, meringue en rood fruit, is ook nieuw in het assortiment.

*Virtuele wijnsommelier*
Bij de Bijenkorf City Café wordt ook een vernieuwde selectie witte, rode en rosé wijn per fles verkocht zoals Sancerre en Fleurie. Ook koopt u hier een aantal luxe champagnemerken. Via een tablet, de virtuele wijnsommelier, kan men checken welke wijn bij welk gerecht past en van welke druiven deze wijn gemaakt is.


~Thijs Jacobs~

Overig nieuws