Booking.com lanceert Android boekingsapp

15 juli 2015
Booking.com lanceert Android boekingsapp

Booking.com verbreedt het mobiele aanbod met de introductie van Booking Now voor Android. Gebruikers van Android devices kunnen genieten van
last-minute vakanties die in slechts twee stappen geboekt kunnen worden. Het 'on-the-go' boeken van een kamer wordt zo wel heel gemakkelijk. Consumenten hebben daarbij de keuze uit Booking.com’s aanbod van meer dan 690.000 accommodaties in meer dan 79.000 bestemmingen, aldus Booking.com.

*Eigen profiel*
Iedere gebruiker kan een geheel eigen profiel samenstellen, waarbij rekening wordt gehouden met voorkeuren en filters, zoals prijs, aanbod van gratis wifi en locatie. De app genereert vervolgens enkele suggesties die matchen met het profiel. Met behulp van gps kan de reiziger direct naar de gekozen locatie navigeren. Slim gedaan van booking.com.



*Smartphone is boekingsgenerator*
In 2015 zal zo'n 86 procent van de reizigers een smartphone gebruiken voor het boeken van accommodaties. Het spontaan reizen en boeken wordt mogelijk gemaakt door technologie en Booking Now speelt in op veranderend consumentengedrag. 'Weken vooruit boeken? Dat is ouderwets. We boeken onderweg wel.' De reiziger is flexibeler geworden, net als OTA's en hoteliers.

*Augustus last-minute-maand*
Ongeveer de helft van de boekingen die binnen 48 uur voor wordt gedaan, is afkomstig van een smartphone. Een groot deel daarvan weer van een Android device. Booking.com is net op tijd: augustus is een topmaand voor last-minutes.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws