Brood toch niet zo gezond?

1 oktober 2012
Brood toch niet zo gezond?

Menno 't Hoen, oprichter van bakkerij Vanmenno uit IJsselstein, waarschuwt voor de eenzijdige bewering dat brood, wit en volkoren, gezond is.

*Te kort*
De bakker van traditionele Franse- en desembroodsoorten, die ook hun weg in de horeca vinden, doet zijn bewering in de Volkskrant van 1 oktober. Moderne volkorenbroden hebben vaak een korte rijstijd, waardoor het aanwezige fytinezuur niet kan worden afgebroken, aldus 't Hoen.

*Suiker minder erg*
Het effect van een snee volkorenbrood op de bloedspiegel is volgens de broodexpert heftiger dan het eten van een lepel suiker. 't Hoen pleit daarom voor het eten van brood waar geen toevoegingen in zitten en die lang hebben kunnen rijzen.

Als het aan 't Hoen ligt moeten Nederlanders aan brood een 'nederige plaats' toekennen. Als begeleider van een maaltijd, in plaats van als hoofdbestandsdeel.

~Frank Lindner~

Overig nieuws