"Carpe Diem is meer dan alleen een slaapplek"

28 oktober 2014
"Carpe Diem is meer dan alleen een slaapplek"

Heeft u er wel eens over gedacht een overnachting in uw b&b te verpakken in een aantrekkelijk arrangement? Netty Rook van Carpe Diem
in Oirschot vertelt hoe het bij haar in de bed & breakfast geregeld is. Verreweg de meeste gasten die kiezen voor een verblijf in een b&b willen er echt een paar dagen tussenuit. Ze zoeken de meest aansprekende locatie voor een goede overnachting, maar willen ook graag tijdens hun verblijf iets om handen hebben. Een gerichte zoekactie via internet levert dan vaak een batterij aan resultaten op. Er is genoeg te doen, maar wat is nou echt de moeite waard? Voor de zekerheid besluit men toch maar even checken bij de eigenaar van de b&b...

*Iets extra’s*
Het komt Netty Rook van Carpe Diem in Oirschot bekend voor. Sterker nog, ze kreeg de vraag dermate vaak voorgeschoteld, dat ze besloot er zelf een mooie invulling aan te gaan geven en de aangeklede overnachting als extra service te bieden. Inmiddels hebben de diverse arrangementen die ze de afgelopen tijd samenstelde een prominente plek op haar website. In de tuin van haar prachtig in het Brabantse land gelegen b&b vertelt ze er enthousiast over. “Ik vind het belangrijk dat Carpe Diem meer is dan alleen een slaapplek en wil me graag onderscheiden door luxe, maar ook door activiteiten. Voor het samenstellen van het arrangementsaanbod ben ik begonnen met luisteren naar mijn gasten. Waar willen ze graag meer over weten, wat willen ze graag gaan doen.”

*Oirschot leren kennen*
Netty verhuisde eind 2007 vanuit de omgeving Rotterdam naar Oirschot. Samen met partner Kees Ham was ze op zoek geweest naar een huis dat voldoende ruimte bood aan de zeven (bijna allemaal volwassen) kinderen uit hun samengestelde gezin. De omgeving van Oirschot was voor Netty en Kees zelf ook nieuw. “Ik zie dat als een voordeel,” vertelt ze. “We waren nieuwsgierig, wisten zelf ook niet wat er allemaal te beleven was in de buurt.” Netty legt uit dat ze aanvankelijk ook helemaal niet plan waren een eigen b&b te beginnen. “Ik had mijn baan opgezegd om in Brabant samen met Kees een nieuw leven op te bouwen. Pas toen we een keer met z’n tweeën tijdens een weekendje weg in een b&b logeerden, wist ik, dit is voor mij, hier heb ik letterlijk en figuurlijk de ruimte voor. Toen ging het snel. Binnen een half jaar hadden we onze eerste gastenkamer gerealiseerd, een paar maanden later was de tweede klaar.”

*Lekker eten*
De twee kamers die Netty en Kees verhuren beschikken over een eigen ingang en eigen terras. Netty serveert het ontbijt ’s ochtends op de kamers. De oogst uit de eigen moestuin wordt vers geserveerd of verwerkt tot jams en overheerlijke smoothies. “Ik houd enorm van kokerellen en van lekker eten,” zegt ze. “Logisch dat mijn hart als eerste uitging naar het samenstellen van een culinar arrangement. Gelukkig is dat geen enkel probleem in Oirschot, het restaurantaanbod is hier groot en divers.” Voor het arrangement maakte Netty afspraken met de twee restaurants die door Michelin zijn onderscheiden met een Bib Gourmand. “Het zijn de twee beste restaurants van Oirschot en ze passen goed bij de uitstraling die we met onze b&b voor ogen hebben.” Bij de prijs van het arrangement zijn niet alleen een welkomstdrankje en een fles Prosecco inbegrepen, maar ook het gratis gebruik van de huurfietsen van Carpe Diem, zodat er tijdens het eten ook een lekker glaasje wijn kan worden gedronken.

Lees het volledige interview in de "Septembereditie":http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/blad/128/ van Bed & Breakfast!

~Elles Ophuis~

Overig nieuws