Chinese stoombroodjes

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Chinese stoombroodjes

Ingrediënten

1 pakje witbroodmix
2 theelepels olie
1 ui (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 theelepel gemberpoeder
200 g varkensgehakt
zout en peper
1 eetlepel selderij (verse, fijngehakt)
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel ketjap manis (zoete)

Bereiding

Bereid de witbroodmix tot een deeg en laat dit rijzen. Verhit olie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook en gember 3 minuten. Voeg gehakt toe en bak dit rul. Schep de selderij, ketjap, citroensap, zout en peper door de vulling en laat afkoelen. Rol 4 balletjes van het gerezen deeg en druk deze plat. Leg wat vulling midden op het deeg en vouw het deeg om de vulling heen tot een dichte bal. Leg de deegballen op bakpapier met de 'sluiting' naar beneden en laat deze afgedekt met een theedoek nog 30 minuten rijzen. Leg de deegballen met bakpapier in een stoompan en laat de broodjes in 25 minuten gaar stomen. 

Overig nieuws