Column - B&b-gast aan de macht

4 juli 2013
Column - B&b-gast aan de macht

Wat vliegt de tijd! Sinds de oprichting van Bedandbreakfast.nl in 1999 is de b&b-markt in Nederland volwassen geworden. Waren er in het verleden enkele honderden bed & breakfasts bekend in
Nederland, nu zijn dat er bijna zesduizend. Van een activiteit met een hoog hobbygehalte groeide het vak van b&b-houder uit tot een volwaardige professie. De doelgroep verbreedde zich: ook jonge stellen en gezinnen kiezen nu voor een b&b. Mede dankzij programma’s als 'Bed & Breakfast' van Omroep MAX wordt het fenomeen alsmaar populairder.

De websites Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu zijn hard gegroeid. Samen tellen de sites maar liefst 90.000 adressen in Europa met ruim 500.000 kamers en appartementen. Ons team is de afgelopen drie jaar verdrievoudigd. Concurrentie van nieuwe logiesvormen als couchsurfing is er ook, zoals vooral de Amsterdamse b&b's ondervinden. De ontwikkelingen in de toeristische sector gaan hard op de vleugels van de technische innovatie. Daarbij geldt één wet: vooruitgaan is de enige mogelijkheid.

De b&b-gast vaart er wel bij. Hij zoekt zelf zijn adresjes wel uit op Bedandbreakfast.nl. Daar heeft hij geen reisbureau voor nodig. Hij heeft alle tools (reviews, foto's, de Virtuele Google Tour etc.) voorhanden om te kunnen vergelijken. Niet alleen is de bezoeker van nu handig met internet, hij is ook ongeduldig. Na het sturen van een reserveringsaanvraag via Bedandbreakfast.nl wil hij direct weten of er plaats is. Lukt dat niet, dan is hij weg, op zoek naar een b&b die wel real time beschikbaarheidsinformatie geeft. Daarom beloont Bedandbreakfast.nl accommodaties die hun beschikbaarheidskalender invullen, met een hogere positie. "Waarom kan niet alles gewoon blijven zoals het was?", vragen b&b-eigenaren ons soms. Heel eenvoudig: omdat stilstand achteruitgang is, zeker online. Bezoekers direct laten weten waar ze aan toe zijn, dát is meegaan met de tijd. Probeer het reserveringssysteem eens uit, u zult merken dat het heel handig is. U heeft dankzij het systeem altijd overzicht over uw reserveringen en hoeft geen gasten meer af te wijzen. Bezoekers van Bedandbreakfast.nl zien enkel de kamers die u beschikbaar heeft en uw gasten krijgen na thuiskomst een uitnodiging om een review te schrijven. Het resultaat: terugkerende bezoekers, een super effectieve site en veel reserveringen. Zorg dat u ervan meeprofiteert! Bedandbreakfast.nl is bij de tijd, bent u dat ook?

~Hanny Hoedemaker~
www.linkedin.com/in/hannyhoedemaker

Overig nieuws