Column: Een perfecte B&B? Ja die bestaat!

23 maart 2016
Column: Een perfecte B&B? Ja die bestaat!

Voor mijn werk voor Bijzonder Plekje ben ik altijd op zoek naar bijzondere B&B’s, adressen die zich onderscheiden door het karakter, de locatie, de
uitstraling, sfeer… Het is geen kwestie van een lijstje afvinken om te kijken of een B&B een Bijzonder Plekje is. Uiteraard zijn er wel een aantal basisfactoren van belang bij mijn selectie. De locatie, kleinschaligheid, sfeer en interieur zijn slechts enkele criteria. Mijn keuze wordt meer nog bepaald door sfeer, beleving, gevoel en oprechte persoonlijke aandacht. Die dingen die ook voor gasten zo belangrijk zijn.

*Een eerste indruk*
Een eerste selectie maak ik op basis van mailcontact en de website. The tone of voice in de mail is bepalend of ik een website ga bezoeken. Vervolgens is de uitstraling van de website een volgend criterium. Het belang van een goede website en professioneel beeldmateriaal wordt vaak onderschat. Maar wees eerlijk, je kiest toch op beeld en uitstraling? Wanneer ik door de foto’s geen goede indruk krijg, haak ik af (en met mij anderen).

*Het zijn de kleine dingen...*
Naast de eerste indruk via de website en ons contact volgt de eerste indruk tijdens de kennismaking, waarbij die oprechte gastvrijheid en aandacht van groot belang is. Je voelt of iemand vanuit zijn hart werkt en oprecht blij is jou als gast te mogen ontvangen. ‘Doe je het er zomaar even bij’ dan val je snel door de mand. Een warm welkom met jouw naam op een krijtbordje, een kachel die brandt, huisgemaakt lekkers bij de koffie, een bloemetje naast je bed, een handgeschreven kaartje op je kussen... Het zijn deze kleine dingen die mijn hart veroveren.

*100% perfect*
Een voorbeeld van een perfecte B&B is "Dalauro in Zuid-Limburg.":http://www.dalauro.nl/ Leuk mailcontact, kaarsjes die branden bij aankomst, de haard die knettert, goede (!) koffie met brownies die net uit de oven komen, een bonbonnetje bij je bed... alles wordt hier met evenveel zorg en aandacht gedaan. Van de kwaliteit van de bedden tot aan het interieur, van het ontbijt met streekproducten en brood van de beste bakker uit de regio tot aan de gastentafel en een goed glas wijn bij de houtkachel. De slogan #altijdwelkom dekt de lading meer dan voldoende. Wat mij betreft een voorbeeld voor velen in de branche!

~Auteur: Marleen Brekelmans~







Overig nieuws