Column Hanny Arens: First Dates voor B&B-eigenaren

Auteur: Redactie
Columns 23 februari 2021
Column Hanny Arens: First Dates voor B&B-eigenaren

Toen ik voor het eerst hoorde van een televisieprogramma waarin B&B-eigenaren op zoek gaan naar een nieuwe liefde, moest ik toch even denken aan het format van ‘First Dates’. In deze populaire datingshow gaan mensen die elkaar niet kennen, samen uit eten. Met alle ongemakkelijke stiltes van dien. In gedachten leefde ik al mee met de B&B-eigenaren die tijdens een moeizame blind date met elkaar aan de ontbijttafel zouden zitten, maar gelukkig blijkt de vork toch iets anders in de steel te zitten.

Dat het uiteindelijk om een nieuwe variant zou gaan van ‘Boer zoekt Vrouw Internationaal’, had ik niet kunnen bedenken. De boeren zullen alleen in dit geval plaatsmaken voor Nederlandse vrijgezelle B&B-houders, hoteliers of runners van een guesthouse. Bovendien zal dit nieuwe programma met de werktitel ‘B&B Vol Liefde’, dagelijks worden uitgezonden. Dat is geweldig nieuws voor onze branche. Zo komt er (nog) meer aandacht voor bed & breakfast.

Het programma lijkt dus in de verste verte niet op ‘First Dates’, maar er zitten wel veel elementen in van B&B-gerelateerde tv-programma’s. Het is een beetje ‘Ik Vertrek’, want het zijn vooral Nederlandse B&B-eigenaren in het buitenland. Het is een beetje ‘De Italiaanse droom’, want veel kandidaten wonen in Italië. En het is ook een beetje ‘Boer zoekt Vrouw’ en ‘Bed & Breakfast’ van Omroep Max, want er zitten ook B&B-eigenaren in Nederland tussen die op zoek zijn naar liefde.

Juist die mix van diverse elementen, B&B’s én kandidaten maakt dit programma interessant om te volgen. Zo heeft Mathijs een Casa Rural in Spanje en hij is op zoek naar een vrouw met veel energie. Caroline uit Oostenrijk runt een stijlvolle lodge en zoekt een charmante en sportieve Bourgondiër. Jacob uit Portugal beschikt over een sportparadijs aan zee en hij zoekt een atletische vrouw. Eveline geeft yoga retreats bij haar B&B in Portugal; ze houdt van kite- en wavesurfen en zoekt een man die niet jaloers is.

Een leuke extra is dat de B&B’s allemaal zijn te vinden op Bedandbreakfast.eu; dat betekent veel extra sitebezoekers tijdens en na de uitzending. Voor de B&B-eigenaren betekent dit dat ze waarschijnlijk het komende seizoen snel zijn volgeboekt. Als ze tenminste zichzelf en hun B&B goed weten neer te zetten op tv én als de coronamaatregelen het toelaten. Toch draait het vooral om de liefde. Ik hoop dan ook dat de mythologische liefdesgoden Eros, Cupido en Amor hen goed gezind zijn en dat de liefde er vanaf spat!

De opnames voor ‘B&B Vol Liefde’ zijn nog in volle gang, maar ik kan niet wachten tot dit nieuwe dagelijkse programma te zien is op RTL4. Kijk je binnenkort mee?

Hanny Arens
Bedandbreakfast.eu

Overig nieuws