Dakloze gezinnen in b&b

13 september 2012
Dakloze gezinnen in b&b

In het Engelse Milton Keynes besteedt de gemeente honderdduizenden ponden per jaar aan b&b's. De gemeente plaatst dakloze gezinnen namelijk in bed & breakfasts.

*Investeren in bouw*
De liefdadigheidsopvang pleit ervoor het geld te investeren in bakstenen en mortel in plaats van deze optie. Zodoende kan men permanente behuizing realiseren voor deze mensen in nood.In de afgelopen twee jaar is het aantal gezinnen dat opgevangen wordt in b&b's verdubbeld.

*170 kamers*
Momenteel huurt de gemeente 170 kamers. "Het is een zeer snelle stijging en het is zeker niet ideaal", aldus Shelter manager Helene Vancliff. Ze wijt de stijging van de dakloze gezinnen op een toenemend gebrek aan betaalbare woningen in de stad.

*Banken*
Meer woningen worden weer in bezit genomen door de banken als meer mensen hebben moeite om hun hypotheek te betalen. De private huurprijzen zijn inmiddels toegenomen en veel mensen kunnen bovendien de hoge borgsommen die men moet betalen bij aanvang van de huur niet betalen.

*Richtlijnen*
De gemiddelde kosten van een b&b in de stad bedragen € 40 per nacht, maar de raad kan lagere tarieven onderhandelen voor een langdurig verblijf. Regeringsrichtlijnen geven aan dat gezinnen niet langer dan zes weken kunnen worden geplaatst in een b&b. Sommige families verblijven er echter veel langer.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws