Dat is schrikken: Spaanse vrouw ziet dat haar eigen woning wordt verhuurd via Airbnb

Auteur: Thijs Jacobs
23 juni 2017
Dat is schrikken: Spaanse vrouw ziet dat haar eigen woning wordt verhuurd via Airbnb

De Spaanse Montse Pérez kreeg de schrik van haar leven toen ze haar eigen huis voorbij zag komen op Airbnb. Ze had de woning in Barcelona pas enkele dagen daarvoor verhuurd aan een Russisch-Chileense man van 26 jaar oud.

De bewuste man verhuurt de woning via Airbnb echter door, met enkele duizenden euro's winst per maand. Slinks, maar slim. Pérez liet het er niet bij zitten en ondernam actie. Ze huurde via Airbnb haar eigen huis terug en weigert nu de woning te verlaten. Ze heeft de sloten inmiddels vervangen, maar staat feitelijk niet in haar recht. 

7000 euro per maand

Pérez en de huurder sloten een huurcontract af van 950 euro per maand, maar de huurder verblijft structureel in het buitenland. De buren van het pand hadden inmiddels ondervonden dat het een komen en gaan was van toeristen. Met een prijs van 230 euro per nacht kon de huurder per maand zo'n 7000 euro opstrijken bij een volledige bezetting. 

Airbnb kan weinig doen tegen deze actie, in het contract van de huurder was de clausule met betrekking tot beperkingen van onderhuur immers niet ondertekend. Dit houdt in dat de huurder gewoon mag blijven zitten zolang hij de huur betaalt.

Overig nieuws