De grappigste zoekopdrachten

29 november 2018 | Thijs Jacobs

Wat heeft Berlijn met beren? Waarom is Belgische chocolade de beste ter wereld? Wat eten ze in Frankrijk? Dit is wat Nederlanders altijd al hebben willen weten over hun buurlanden. Wanneer je nieuwsgierig bent naar wat andere mensen op dit moment bezighoudt, kan je het best kijken naar hun zoekopdrachten in Google.

Bij de voorbereidingen op dé jaarlijkse HotelWeek van HotelSpecials waren de reisspecialisten benieuwd naar de vragen die Nederlanders stellen over hun buurlanden. Bij deze zoektocht zijn ze een aantal merkwaardige vragen tegengekomen. De beste vragen hebben ze voor je verzameld, inclusief de juiste antwoorden. 

Waar ligt het eigenlijk…

Q. Vragen met 'waar ligt' in combinatie met de Nederlandse buurlanden worden vaak gesteld. Dus 'Waar ligt Duitsland?', 'Is Frankrijk lid van de Europese Unie?' of 'Waar ligt België op de wereldkaart?'.
A. Alsjeblieft, een kaart van Europa!

Er zijn een aantal prangende vragen over Duitsland

Q. Waarom is Duitsland zo leuk?
A. In het kort samengevat: schnitzel, super hard rijden over de snelweg, bier, vriendelijke mensen, bratwurst, kastelen, kerstmarkten, het Zwarte Woud, Oktoberfest en natuurlijk hippe steden als Berlijn, Hamburg en Düsseldorf. 

Daarnaast zijn er wat onduidelijkheden over Berlijn… 

Q. Is Berlijn een land? - Is Berlijn een grote stad?
A. Nee, Berlijn is geen land. Berlijn is de hoofdstad van Duitsland. Daarnaast is het de grootste stad van Duitsland en na Londen zelfs de grootste stad van de hele Europese Unie.

Q. Wat heeft Berlijn met beren?
A. Op straat kom je beren tegen en je kunt ze ook in alle maten en vormen kopen in souvenirwinkels, maar waarom in hemelsnaam?! De beer is het symbool van Berlijn. In de infographic zie je de vlag van Berlijn. 

België, is dat een land?

Q. Is België een land? 
A. Ja, dat klopt. Wij verwijzen je graag even terug naar de kaart van Europa.  

Q. Brussel welk land?
A. Brussel, dat is nou de hoofdstad van België. Daarnaast staat Brussel bekend als de hoofdstad van Europa omdat het Europees Parlement zich hier bevindt. 

Q. Wat maakt België bijzonder?
A. Ook al is België geen groot land, het is wel heel bijzonder. HotelSpecials somt graag een aantal dingen voor je op: Belgische wafels, friet, Manneken Pis, mayonaise, Samson en Gert, Belgische pintjes, De Smurfen, Belgische chocolade, Dries van Noten en prachtige bestemmingen als de Belgische Ardennen, Brugge, Antwerpen, Gent en Brussel.

Q. Waarom is Belgische chocolade de beste ter wereld?
A. Belgen waarderen en herkennen goede chocolade en in België zijn er vele ambachtelijke chocolade experts. Daarnaast worden alleen cacaobonen van de beste kwaliteit gebruikt en wordt het branden en malen van de bonen met veel zorg uitgevoerd. Ook wordt de kwaliteit van chocolade goed gecontroleerd, pure chocolade moet minimaal 35% cacao bevatten. Maar waar Belgische chocolade vooral bekend om staat is de Praline. Er is geen ander land waar je zoveel verschillende soorten en maten van dit heerlijke chocolaatje tegenkomt.

Over Frankrijk weten we eigenlijk best veel!

Q. Frankrijk, wat eten ze?
A. De Franse keuken is een van de verfijndste keukens ter wereld. Wij kennen Frankrijk vooral van de heerlijke kaas en wijn, maar de Franse keuken heeft zoveel meer te bieden. We noemen een aantal dingen op: croissants, quiche Lorraine, Franse uiensoep, stokbrood, coq au vin, steak tartaar, crème brulee en tarte tatin.

Q. Waar staat Frankrijk bekend om?
A. Naast de Franse keuken staat Frankrijk vooral bekend om Parijs de stad van de liefde, mode, wintersportgebieden, warme zomers, de Cote D’Azur, witte stranden, het Louvre en de prachtige Franse taal. 

Bron: zoekgedrag van Nederlanders met behulp van Answerthepublic.com

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Tech
E-mailmarketing: gouden marketinginstrument voor de horeca

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Opening Bed&Breakfast
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa...

Columns Blog
Column: B&B-eigenaar zijn is een solistisch beroep

Misschien had ik vier jaar geleden toch wel een iets te romantisch beeld van het runnen van een B&B. Ik zou vooral veel vrijheid hebben om mijn eigen werk te organiseren en stiekem vertaalde ik dat ook wel naar het hebben van veel vrije tijd. Zo zou ik eindelijk tijd hebben om te tuinieren. Een ...

Economie Duurzaamheid Ondernemen
Overheid biedt circulaire ondernemers hulp

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Deze hulp moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken. Hiervoor slaan de ov...

Achtergronden Advertorial
Teaching Hotel Château Bethlehem: een unieke leeromgeving

‘Wakker worden in een unieke praktische trainingsomgeving’, wat betekent dat? Teaching Hotel Château Bethlehem wordt gerund door studenten. Zij vervullen de rol van gastheer, gastvrouw èn manager. Blycolin interviewde directeur Harpert van Seggelen over dit unieke kasteelhot...

Columns Interview Longread
Etiquette-misser: ''Ga er nooit vanuit dat de heer betaalt''

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we het onderwerp ‘omgangsvormen en upselling’. Lastige materie, want je begeeft je op glad ijs, waarbij je etiquette en commercie op een fijne manier ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: