De populairste bestemmingen voor Oud en Nieuw

16 december 2015
De populairste bestemmingen voor Oud en Nieuw

Veel Nederlanders kiezen ervoor om het nieuwe jaar buitenshuis te vieren. “Waar gaan we dit jaar naartoe?” Sommige mensen strepen elk jaar een
andere nieuwjaarsbestemming van hun bucketlist, maar er zijn toch altijd een aantal specifieke steden favoriet. Vooral Europese hoofdsteden zijn populair. Hotelvergelijkingssite "www.trivago.nl":http://www.trivago.nl zet de populairste hotelbestemmingen voor dit jaar op een rijtje.

*Populairste oudejaarsbestemmingen van Nederlanders*
De populairste bestemming voor oud en nieuw is Londen. De Britse hoofdstad wordt deze oud en nieuw van alle hotelbestemmingen het meest bezocht. De Franse hoofdstad Parijs staat op nummer twee van de lijst. Parijs is, ondanks de recente gebeurtenissen, de op een na meest gezochte bestemming voor oud en nieuw. Berlijn en Antwerpen nemen plaats drie en vier in. Amsterdam is op nummer vijf de meest gezochte bestemming van Nederland. Rotterdam, Scheveningen en Maastricht zijn ook populair; deze steden eindigen op plek zeven, twaalf en vijftien.



*Hoe luxe? Hoe duur? Hoe lang?*
Nederlanders kiezen het vaakst voor een viersterrenhotel als ze voor oud en nieuw weggaan. Bijna de helft van de Nederlandse hotelreizigers overnacht met oud en nieuw in een viersterrenhotel. Driesterrenhotels zijn met 32% eveneens populair. Slechts 9% van de reizigers kiest voor een luxe vijfsterrenhotel.



*Hotelkeuze van Nederlanders tijdens oudjaar 2015*
Het gros van de Nederlanders die een viersterrenhotel boeken spenderen gemiddeld €187 per nacht. Voor een driesterrenhotel wordt gemiddeld €140 per nacht betaald. Voor Nederlanders die een vijfsterrenhotel boeken mag het wat kosten. De prijs is hoger, er wordt gemiddeld €386 per nacht betaald, en ze blijven ook langer, gemiddeld zes dagen. Gasten van een driesterrenhotel blijven gemiddeld maar vijf dagen, en in een viersterrenhotel is dit zelfs maar vier dagen gemiddeld.



*Europa*
Onder alle Europese bestemmingen is Londen de populairste bestemming. Parijs, Berlijn en Praag behoren eveneens tot populaire steden waar reizigers en feestgangers uit verschillende landen het nieuwe jaar inluiden. Ook Amsterdam is zeer populair als bestemming voor oud en nieuw; onze hoofdstad is na Londen, Parijs en Berlijn, de populairste Europese stad om oud en nieuw te vieren.

*Amerika*
In Noord-Amerika verkiezen reizigers vooral New York als bestemming voor oud en nieuw. Verder zijn Las Vegas, Orlando en Miami Beach heel populair. Canadese bestemmingen die het goed doen zijn Niagara Falls op nummer acht en Toronto op nummer tien. In Zuid-Amerika is Rio de Janeiro de meest populaire oudejaarsbestemming, gevolgd door het eveneens Braziliaanse Florianopólis en het Mexicaanse strandparadijs Cancun.

*Azië, Australië en Oceanië*
Onder de Aziatische bestemmingen is Dubai de nummer één. Nu is Azië een gigantisch continent, en zullen de nummers twee (Tokio) en drie (Bangkok) eveneens veel populariteit genieten. Verder zijn Hong Kong en Singapore populair. In Australië en Oceanië zijn Sydney en Melbourne de belangrijkste bestemmingen.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws