Deel wijnvoorraad Château Neercanne vernietigd door brand in mergelgrotten

22 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Op zondag 1 oktober a.s. zullen de mergelgrotten van Château Neercanne worden heropend en weer in gebruik worden genomen. Restaurant Château Neercanne en l’Auberge hebben geen enkele schade opgelopen en zijn altijd open gebleven.

Heropening mergelgrotten
 

Op 19 juli jl. werden de grotten bij de buren getroffen door een brand waardoor de grotten van Château Neercanne rook- en roetschade hebben opgelopen. In deze mergelgrotten vinden normaal gesproken de grotere diners, feesten en huwelijksceremonies plaats. Het schoonmaken loopt voorspoedig. Eind deze week zullen de grotten vrij zijn van roet en rooklucht en kan er worden begonnen met de herinrichting en vervanging van techniek. Op zondag 1 oktober zullen de grotten worden heropend met de inmiddels befaamde scharrellunch. Een lunch voor de hele familie die elke eerste zondag van de maand wordt georganiseerd in de sfeervolle grottenzaal naast het kasteel.

Restaurant Château Neercanne en L’Auberge zijn geopend


Restaurant Château Neercanne en L’Auberge hebben geen enkele schade opgelopen en zijn altijd op de gebruikelijke tijden geopend gebleven. Peter Harkema, directeur/gastheer: “Voor een aperitief in de wijnkelder wordt tot de heropening uitgeweken naar het terras. Ook met minder weer, want een gezellige stretchtent met verwarming zorgt voor een aangename ambiance met prachtig uitzicht op het Jekerdal. De grote diners, ontvangsten en feesten verzorgen we in een transparant, stijlvol en gezellig paviljoen op de cour van Lunchrestaurant L’Auberge”.


Wijnvoorraad

De volledige wijnvoorraad die in de grotten was opgeslagen, is afgevoerd en wordt vernietigd. Dominique Jacobs, sommelier, had in 12 jaar tijd deze unieke wijnvoorraad opgebouwd: “Gelukkig is de voorraad van de dag in de wijnkelder in het Château ontsnapt aan al het rook- en roetgeweld. Die wijnen staan ongedeerd op onze kaart”. Hij is op dit moment bezig met het samenstellen van een nieuwe collectie die weer aansluit bij de wensen van de gasten.


Over Château Neercanne

Aan de rand van Maastricht en op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland; Château Neercanne. In het 17e eeuwse kasteel bevindt zich het met 1 Michelinster bekroonde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is het lunchrestaurant l’Auberge (Bib Gourmand) gelegen. De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (2-1.000 personen). De fraaie baroktuinen zijn verdeeld over 4 niveaus en beschermd door UNESCO. Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection. Voor meer informatie: www.neercanne.nl

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Hans Poortvliet
Column Hans Poortvliet: Zoveel mensen, zoveel wensen

Hans Poortvliet is directeur van HSMAI. In 2015 maakt hij samen met zijn vrouw Jolanda de beslissing om een bed & breakfast te beginnen in Spanje. Voor Bed & Breakfast schrijft hij maandelijks een column over het wel en wee van het runnen van een bed & breakfast in Spanje. Klik hier om d...

Achtergronden
Bed & Breakfast: Bedden, koffie en social media

Vandaag verschijnt de nieuwste editie van Bed & Breakfast. Ook deze keer staat hij weer vol met nieuws en achtegronden voor de bed and breakfast-ondernemer. Zo staat er deze keer een achtergrondverhaal in over bedden, Koffie en thee en hebben we negen tips om je om extra aandacht te genereren...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Aziatisch themahotel in Amsterdam mag er komen

AT5 meldt dat, na jaren van juridisch getouwtrek, het Aziatisch themahotel aan de Geldersekade in Amsterdam gebouwd mag worden. Er komen 83 kamers in het hotel. Met de komst van het hotel gaat de afgesloten Elleboogsteeg mogelijk weer open. Het oordeel van De Raad van State luidt dat de vergunnin...

Wellness Achtergronden
Wellnessbestemmingen om de 'herfstblues' te verdrijven

Donkere dagen, eindeloze regenbuien en herfstige kou verjaag je het beste met een flinke dosis wellness. Voor iedereen die het deprimerende weer liever vanuit een hete sauna trotseert, heeft Secret Escapes vier lastminutes waar je blij van wordt. Boek bijvoorbeeld een minibreak op de Veluwe en ontde...

Bed&Breakfast
Oud zwembad wordt omgetoverd tot bed and breakfast

Veertig jaar lang stond het oude zwembad van Uithuizen leeg. Maar nu is er nieuwe toekomst als bed and breakfast voor de locatie. Er komen vier luxe vakantiehuizen en wellnesvoorzieningen Het plan om van het voormalige zwembad een bed and breakfast te maken, komt van Gijs-Bert Vervoorn en Bert Gr...

Achtergronden Interview
Interview: "Wij maken van Airbnb een hotel"

Disruptie en millennials. Twee termen die door hoteliers vaak worden gebezigd wanneer het om ontwikkelingen binnen de toeristische industrie gaat. In het bijzonder gaan de gedachten van menig hotelier daarbij uit naar Airbnb, de marktplaats voor verhuur van particuliere properties. Alhoewel het &lsq...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: