Deze herfst evenveel vakantiehuizen geboekt in Europa als pre-corona 

Auteur: redactie
Toerisme 10 september 2021
Deze herfst evenveel vakantiehuizen geboekt in Europa als pre-corona 

Het aantal door Nederlanders geboekte vakantiehuizen in Europa voor de herfstperiode zit weer op hetzelfde niveau als in 2019. Dat blijkt uit data van vakantiehuizenspecialist Belvilla. 

Om precies te zijn hebben Nederlandse reizigers 5% meer vakantiehuizen in Europa geboekt ten opzichte van 2019. Het betreft hier boekingen die gedaan zijn door Nederlanders. Wanneer we het hele Europese gemiddelde bekijken bedraagt de stijging 2%. Dat wil zeggen dat er in heel Europa zelfs iets meer vakantiehuizen geboekt zijn door alle nationaliteiten, ten opzichte van de laatste herfstperiode (in 2019) pre-corona.

Hersteld

Hanita van der Meer, Director PR and Communications van Belvilla en OYO Vacation Homes, ziet dat de Europese vakantiehuizenmarkt zich bijna volledig hersteld heeft. “Waar we vorig jaar rond september en oktober vooral meer reisbeperkingen kregen, zijn er op dit moment weer volop mogelijkheden om een vakantiehuis te boeken in binnen- en buitenland. Bovendien kan er naar het buitenland gereisd worden met zowel het vliegtuig als met de auto. Dit zien we terug in het boekgedrag van de Nederlandse consument, en inmiddels van de meeste Europese reizigers.” 

Nederlandse reizigers trekken dit seizoen voornamelijk naar Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. 

Overig nieuws