Dit is het hoogste hotel van Europa

4 mei 2015
Dit is het hoogste hotel van Europa

Gerard Joling bezong Shangri-La al in zijn Songfestivalkraker uit 1988. Dat Gerard de hoge noot niet haalde tijdens de liveshow,
zullen we voor het gemak maar even vergeten. Shangri-La is overigens een fictionele en mysterieuze vallei, beschreven in het boek ‘Lost Horizon’ (1933) van auteur James Hilton.

~Foto: Gasten hebben vanuit het hotel een fenomenaal uitzicht over Londen~

*Shangri-La Hotel*
In Londen reikt het Shangri-La Hotel welhaast tot aan de wolken. Met grote hoogte heeft dit bouwwerk dus geen probleem. Sterker nog: het hotel is het hoogste hotel van Europa. Op een hoogte van 125 meter kan de gast genieten van het uitzicht over Londen. Het hotel is gelegen op de 34e verdieping van de Shard toren. De sky lobby bevindt zich dan weer op de 35e verdieping, en een prachtige trap verbindt de twee verdiepingen met elkaar.


~De Shard toren~

*High-speed liften*
Het duurt gelukkig niet lang om van beneden naar boven te geraken. De ‘high-speed’ liften zorgen ervoor dat de gast binnen een mum van tijd boven of beneden kunnen zijn, al naar gelang de behoefte natuurlijk. De lift is geheel van glas, dus ook tijdens deze op- of neerwaartse reis kan de gast zijn hart ophalen en zijn ogen de kost geven. Een leviterende belevenis, naar het schijnt. Wie niet in een lift durft, kan volgens Gerard Joling langs een bamboetouw naar boven: “Langs ieder flatgebouw zie ik een bamboetouw”, zingt Joling in zijn Songfestivalhit. Hij liever dan wij.

Overig nieuws