Dit zijn de 10 beste boutiquehotels

17 mei 2016
Dit zijn de 10 beste boutiquehotels

Graag presenteren we je de 10 beste boutiquehotels, die geselecteerd zijn door Hotels.com. Bij dit jaarlijkse prijzenprogramma
van Hotels.com bestaat de jury uitsluitend uit gasten. De Populariteitsprijzen zijn uitgereikt op
basis van bijna 20 miljoen geverifieerde en betrouwbare beoordelingen van gasten, die er daadwerkelijk hebben ingecheckt. Zo zetten de prijzen de hotels die de hoogste gemiddelde gastenscore hebben behaald in het zonnetje. Wereldwijd hebben 50 hotels een prijs voor 'Beste boutiquehotel' ontvangen.

~Het Praya Palazzo in Bangkok~

*1828 Smart Hotel in Buenos Aires*
Gastenscore: 4,6 van 5 op Hotels.com
Het 5-sterrenhotel 1828 Smart Hotel is gelegen in de wijk Palermo van Buenos Aires. Gasten profiteren van een hoogst persoonlijk verblijf in één van de 14 exclusieve kamers en suites van het hotel, waar technologie en luxe elkaar ontmoeten. Zo ontvangen gasten tijdens het inchecken een telefoon of tablet om alles in de kamer te regelen, van de lichten tot de televisie en de airconditioning. Er zijn kamers beschikbaar vanaf €215 per kamer per nacht.*

*Saint Shermin in Wenen*
Gastenscore: 4,6 van 5 op Hotels.com
Het thema van deze viersterrenaccommodatie is immers Bed, Breakfast & Champagne! Gasten ontvangen niet alleen een glas bubbels bij het inchecken, maar ook bij het ontbijt. Het hotel heeft slechts 11 kamers, allemaal uniek ingericht met een belangrijke periode of persoon uit de Weense geschiedenis als thema. Er zijn kamers beschikbaar vanaf €71 per kamer per nacht.

*Mill Houses Elegant Suites op Santorini*
Gastenscore: 4,6 van 5 op Hotels.com
Genesteld op een rots die de hemel met de zee verbindt, bevindt zich de witte silhouet van de viersterrenaccommodatie Mill Houses Boutique Hotel & Suites, dat net boven de indrukwekkende rotsklif lijkt te zweven. Dit prachthotel biedt uitzicht op de vulkaan van Santorini en heeft 13 fantastische suites met alle voorzieningen en stijlvolle extraatjes die je van een speciaal hotel kunt verwachten. Er zijn kamers beschikbaar vanaf €94 per kamer per nacht.

*The Pand Hotel in Brugge*
Gastenscore: 4,6 van 5 op Hotels.com
In een stad die bekendstaat om zijn chocolade worden hotels niet veel zaliger dan The Pand Hotel, een 4-sterrenaccommodatie centraal in het historische Brugge. Dit fantastische 18e-eeuwse koetshuis op steenworpafstand van de grachten is omgebouwd tot een designhotel met 26 kamers. Het hotel is elegant uitgerust met oorspronkelijk antiek, kunstwerken en weelderige stoffen. Elk detail, van de bibliotheek met zijn open haard tot de uniek ingerichte suites, dragen bij aan de charme en het karakter van het hotel. Er zijn kamers beschikbaar vanaf €136 per kamer per nacht.

*Hotel Bagués in Barcelona*
Gastenscore: 4,5 van 5 op Hotels.com
De 5-sterrenaccommodatie Hotel Bagués vormt het juweel in de kroon van deze Catalaanse hoofdstad. Dit fantastische museumhotel ligt aan de beroemde La Rambla en is gevestigd in het historische paleis El Regulador, gebouwd in 1850, dat een eeuwenoude sieradenwerkplaats huisvest. De oorspronkelijke voorkant van het gebouw is bewaard gebleven en het hotelontwerp combineert de romantische architectuurstijlen van art nouveau en het modernisme, waarbij je het sieradenerfgoed nog altijd overal tegenkomt. Zo bevatten de 31 kamers en suites uitstekende werken uit de art nouveau sieradenverzameling van Masriera. Maar dat is nog niet alles. Je kunt op het prachtige dakterras en vanuit buitenzwembad namelijk genieten van panoramische uitzichten op de stad. Er zijn kamers beschikbaar vanaf €181 per kamer per nacht.

*Het Culver Hotel in Californië*
Gastenscore: 4,6 van 5 op Hotels.com
The Culver Hotel is een 4-sterrenaccommodatie in Culver City, Californië. Dit gebouw in de vorm van een strijkijzer dateert uit 1924 en was ooit eigendom van de filmster John Wayne. Hoewel hij bekender was om zijn westerns, staat dit kunstzinnige hotel tegenwoordig bekend om zijn ouderwetse glamour, Europese aspecten en romantische bioscoopgeschiedenis. Er hebben al verschillende filmsterren en voormalige presidenten in dit architectonische juweeltje verbleven, dus elke kamer heeft een eigen verhaal. Vandaag de dag tref je in dit herenhuis met 46 kamers de ideale balans aan tussen klassiek en modern. Zo bevatten de kamers kristallen kroonluchters, antieke kasten en andere vintage details, maar ook moderne, unieke elementen. Er zijn kamers beschikbaar vanaf €293 per kamer per nacht.

*Praya Palazzo in Bangkok*
Gastenscore: 4,5 van 5 op Hotels.com
Dit designhotel met 17 charmant ingerichte kamers ligt aan de oever van de rivier de Menam, op eenvoudig bereik van historische bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis en de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha. Het hotel heeft zelfs een privéboot om je naar de overkant van de rivier te vervoeren. Er zijn kamers beschikbaar vanaf €105 per kamer per nacht.

*Castello di Velona in Montalcino, Italië*
Gastenscore: 4,7 van 5 op Hotels.com
Het prachtige 4-sterrenhotel Castello di Velona ligt tussen de Monte Amiata en Val d’Orcia, een werelderfgoedlocatie van UNESCO midden in Toscane. Het eeuwenoude kasteel biedt met zijn 46 kamers een unieke ervaring voor de zintuigen. Zo is elk deel van dit hotel ontworpen naar de stand van de zon, zodat gasten optimaal van haar charme kunnen genieten. Verder wordt het hotel omgeven door 5 hectare aan wijngaarden. Veel meer 'bellissimo' kan het niet worden! Er zijn kamers beschikbaar vanaf €314 per kamer per nacht.

*The Angler's Hotel in Miami*
Gastenscore: 4,6 van 5 op Hotels.com
Leer over de leefwijze in South Beach tijdens een verblijf in The Angler's Hotel, een exclusieve oase in het bruisende Miami. Dit 4-sterrenhotel ligt op steenworpafstand van het gezellige Miami Beach en vormt een zonneoase dankzij zijn terrein vol knusse plekjes, groene tuinen, een chique zwembad en dakterrassen. De 45 kamers zijn zeer elegant ingericht en enkele hebben zelfs een eigen bubbelbad, buitendouche en zonneterras. Er zijn kamers beschikbaar vanaf €245 per kamer per nacht.

*The Z Hotel in Zanzibar *
Gastenscore: 4,6 van 5 op Hotels.com
Dit chique en stijlvolle 4-sterrenhotel wordt gezien als een van de hipste hotels in Afrika. Het Z Hotel ligt op een afgelegen plek op de hoek van het idyllische Nungwistrand op het meest noordelijke punt van Zanzibar. Het hotel heeft een elegant, modern ontwerp dat wordt gecombineerd met traditionele Afrikaanse kenmerken om zo een unieke en ontspannende omgeving te creëren. De 38 kamers hebben glazen deuren die van de vloer tot het plafond reiken, waardoor je prachtig uitzicht hebt over het kristalheldere water. Daarnaast zijn de kamers zeer stijlvol ingericht met trendy Philippe Starck-meubilair. Er zijn kamers beschikbaar vanaf €142 per kamer per nacht.

*De weergegeven prijzen zijn inclusief belastingen en toeslagen en zijn afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment dat er geboekt wordt. Alle weergegeven prijzen zijn 'vanaf' prijzen en zijn accuraat per 11 maart 2016.

~Christel Tuin~

Overig nieuws