Dit zijn de omzetkansen voor de herfstvakantie

Auteur: David Bakker
Ondernemen 30 augustus 2021
Dit zijn de omzetkansen voor de herfstvakantie

De laatste twee weken van oktober viert Nederland de herfstvakantie. Het noorden en het midden van het land hebben van 16 tot en met 24 oktober vrij en het zuiden van 23 tot en met 31 oktober. Kansen om de kamers vol te laten stromen. In dit artikel lees je hoe.

De herfst is het seizoen van vallende blaadjes, knisperende haardvuren, volle rode wijnen, lange wandelingen en een culinaire belevenis na een lange dag in de wellness. En hoewel eind oktober ver weg lijkt. Is het zaak om ruim van te voren te organiseren en te plannen.

De herfst is bij uitstek het seizoen van de wandel- en fietsroutes. Rondom jouw B&B zijn er unieke routes die jij in kan zetten als marketingtool om gasten naar jouw bedrijf te trekken. Ook in steden bieden stadswandelingen genoeg ruimte om als ondernemer mee aan de slag te gaan. Onderzoek welke wandel- en fietsroutes er in de buurt zijn om bij aan te haken. Communiceer via e-mailmarketing of socials om het onder de aandacht te brengen bij jouw gasten.

Museum

Een weekend weg wordt gecombineerd met een culturele activiteit. Gasten kiezen een museum uit, boeken een concert of kopen een ticket voor het theater in combinatie met een overnachting. Welke concertzalen, musea en theaters zijn er bij jouw in de buurt? Kom in contact met deze culturele instellingen om te kijken of een samenwerking mogelijk is. Een arrangement is zo gemaakt.

Hetzelfde geldt voor pretparken en andere hotspots waar gezinnen op af komen. Juist in de vakantieperiode zijn dit de momenten om ook doordeweeks de kamers vol te krijgen. Trek de aandacht door het aantrekkelijk te maken voor de kinderen. De ouders volgen. In het aanbod van ontbijt en diner kun je spelen met de wensen van deze gasten.

Wellness

Tot slot de wellness-bezoeker. Geen eigen wellness faciliteiten? Dan zijn er ongetwijfeld wellnesscentra in de buurt. De kamers van deze wellnessresorts zijn vaak volgeboekt en duur. Voornamelijk op het gebied van F&B zijn de wellnesslocaties prijzig. De gast gaat op zoek naar een alternatief in de buurt. Een lange autorit na een volledige dag ontspannen is voor veel gasten de rede om een overnachting te boeken. Spring in dat gat.

Weten welke omzetkansen oktober nog meer heeft? Download hier de Horeca Kansen & Omzet Kalender.

Overig nieuws