Doorstart voor failliete Hof van Saksen

24 september 2012
Doorstart voor failliete Hof van Saksen

Het vrijdag failliet verklaarde vakantiepark Hof van Saksen maakt een doorstart. Landal GreenParks neemt de verhuur en exploitatie over.

*Nieuwe investeerder*
De overname van de exploitatie door Landal, kon worden gerealiseerd dankzij een nieuwe investeerder, met een lange termijn focus, die het vastgoed overneemt. Dit betekent dat de toekomst van het park voor lange tijd is veilig gesteld. Vastgelegd is dat er naast de overname ook een groot bedrag geïnvesteerd wordt in upgrade van luxe en service om het park nog exclusiever te maken. Het park hoopt halverwege oktober weer open te gaan.

*Phanos*
Hof van Saksen was een groot project van projectontwikkelaar Phanos. Dit bedrijf ging begin juni al failliet. Phanos had een bedrag van tweehonderd miljoen euro in het park geïnvesteerd. De projectontwikkelaar laat een schuld van vierhonderd miljoen euro achter, meldt het NRC Handelsblad.

*Tweehonderd werknemers*
Het in 2007 geopende vakantieresort Hof van Saksen beschikt over zeshonderd luxe, rietgedekte boerderijen, meerdere restaurants, een zwembad met wildwaterbaan en whirlpools en uitgebreide spa- en wellnessfaciliteiten. Op de loonlijst staan tweehonderd werknemers. Het is nog niet bekend of zij mogen blijven.

*Op de foto:* Eco-woning op Landal Aelderholt, in het Drentse Aalden.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws