Drie nominaties voor Kraanhotel Amsterdam

27 juli 2015
Drie nominaties voor Kraanhotel Amsterdam

Het 50 meter hoge Amsterdamse Faralda "Kraanhotel":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/overnachten-in-een-hijskraan-10895/ is in drie categorieën genomineerd voor de prestigieuze European Hospitality Award 2015: Innovation
in Service of the Year, Best Use of Technology en Hotelier of the Year. Vooral de laatste nominatie is opvallend gezien het hotel pas zes maanden geleden zijn deuren opende.

~Foto: Free Spirit Suite in het Faralda Kraanhotel~

*Duurste suites in Nederland*
Het Faralda Kraanhotel is onderdeel van het industrieel erfgoed van de NDSM. "De kraan was gedurende 20 jaar niet gebruikt en ernstig vervallen. De kosten om de kraan te ontwikkelen en de constructie tot hotel mogelijk te maken hebben geresulteerd in de duurste suites in Nederland. Per suite was uiteindelijk een investering van 1 miljoen euro noodzakelijk. De kraan moet kunnen blijven draaien. Dat biedt de gasten elke dag een ander uitzicht", aldus Edwin Kornmann Rudi, initiatiefnemer van het Faralda Kraanhotel. In de torenhoge kraan zit tevens een tv-studio en is het mogelijk te bungeejumpen vanaf het hoogste deel.

*Wereldwijde media-aandacht*
"De risico's en de technische uitdagingen waren de afgelopen 4 jaren ongekend. Die wereldwijde media-aandacht verraste me al. Ik ben heel blij met deze erkenning. Nederland heeft er met deze parel op het NDSM-terrein, pal aan het IJ tegenover het centrum van Amsterdam, nu een monument van ongekende allure bij", aldus Kornmann Rudi.

*Eigenaar trots op eindresultaat*
Alle noodzakelijke voorzieningen bovenin de suites, zoals water, elektra en riolering moesten door een kleine draaiende opening van 9 centimeter. De eigenaar is trots op het eindresultaat: "Gedurende 4 jaar heeft een team van constructeurs, architecten, ontwerpers, aannemers en uitvoerders hun hoofd gebogen over alle (constructieve) uitdagingen. Faralda is uiteindelijk een ongekend technisch hoogstandje geworden."

*European Hospitality Awards 2015*
De European Hospitality Awards viert de mooiste hotels uit heel Europa in 12 prestigieuze categorieën, waaronder Opening van het jaar, de Beste hotel suite en spa van het jaar, eindigend met de uitreiking van de Lifetime Achievement Award en de European Hospitality Awards Hotel van het jaar. De uitreiking van de Awards vindt op 12 november plaats in Londen. Edwin Kornmann Rudi, eigenaar en ontwikkelaar van het hotel en genomineerd voor Hotelier van het jaar, zal de uitreiking in Londen bijwonen.

*Andere genomineerden*
Naast het Faralda Kraanhotel zijn er nog meer Nederlandse hotels genomineerd voor de European Hospitality Awards. Het Amsterdamse hotel Heemskerk Suites kreeg een nominatie voor Hotelier of the Year, Best Boutique Hotel en Green Hotel of the Year. Het Amsterdamse hotel The Toren is genomineerd voor Innovation in Service of the Year en Best Boutique Hotel. Goed om te weten is dat de eigenaar van The Toren Group, Eric Toren, vorig jaar als eerste Nederlander ooit door de European Hospitality Awards is uitgeroepen tot Europees Hotelier van het jaar.

*Bekijk de video van het Faralda Kraanhotel*

Overig nieuws