Een portie aandacht bij het ontbijt

11 september 2015
Een portie aandacht bij het ontbijt

Elsbeth Duvergé startte vorig jaar "Tante Luus":http://tanteluus.com/, haar eigen bedrijfje in eigengemaakte granola. Deze granola is nu zelfs terug te
vinden in het ontbijt van bed & breakfast "De Thuiskamer":http://dethuiskamer.nl/! Elsbeth vertelt je alles over haar granola en over hoe jij je hiermee kunt onderscheiden.

*Hoe ben je erop gekomen om je eigen granola te maken?*
“Het is eigenlijk per ongeluk gegaan. Ik maakte voor Jumbo online kookvideo’s en één daarvan was ‘zelf granola maken’. Dit inspireerde me om mijn eigen variant van granola te maken. Ik liet deze proeven aan vrienden, die bestelden het en daar kwamen orders uitrollen. Ik heb altijd al een mooi merk willen maken en met Tante Luus kan ik mijn achtergronden in marketing en koken combineren tot iets waar ik zelf blij van word.”



*Je biedt op dit moment één soort granola aan. Denk je erover om nog meer soorten te gaan maken en verkopen?*
“Ja zeker, dat ligt in de planning. Voor nu is het netwerk en de verkooppunten uitbreiden het belangrijkst, maar er komt een nieuwe smaak aan.”

*Hoe belangrijk is granola in het ontbijt van een bed & breakfast?*
“Het ontbijt is het belangrijkste onderdeel van de dag. Als gasten granola eten met een beetje kwark of yoghurt en een stuk fruit, hebben ze alles binnen wat ze nodig hebben voor een goed gevulde maag. Het belangrijkste is dat ze ervan genieten.”



*Hoe kunnen B&B-eigenaren zich onderscheiden met de zelfgemaakte granola?*
“Wat ik met Tante Luus probeer is om onderscheidend te zijn en iets neer te zetten dat niet zoals de rest is. ‘Een flinke portie aandacht en bezieling’ staat op de achterkant van de verpakking en dat is waarin B&B-eigenaren zich kunnen onderscheiden met zelfgemaakte granola. Een B&B staat voor persoonlijkheid en aandacht en de gasten een prettig gevoel geven. Dat is precies wat ik met mijn granola ook wil bereiken. Daarnaast gebruik ik voor de granola kokosbloesemsuiker, een ongeraffineerde suiker. Gasten kunnen zo op een gezondere manier genieten en ik krijg er dan ook veel positieve reacties op!”



~Mirte Bouman~

Overig nieuws