Eerste dag BBB Maastricht vol hoogtepunten

10 oktober 2017 | Roy Spijker

Blije gezichten in MECC Maastricht. De openingsdag van horecavakbeurs BBB Maastricht was in alle opzichten een groot succes. De groei die de oudste horecavakbeurs van Nederland de afgelopen jaren heeft doormaakt, wordt ook deze editie versneld doorgezet. Niet alleen was het een zeer drukbezochte beursdag, ook lag de kwaliteit van de bezoekers hoog. Dat laatste is met name voor de deelnemende exposanten een belangrijke graadmeter voor het succes van de beurs.

Het was een dag vol hoogtepunten. Zo werd direct na de officiële opening voor de 14e keer de Columbus Trophy uitgereikt aan aan een succesvolle startende ondernemer die actief is als leverancier aan de gastvrijheidsindustrie. Dit jaar ontving Nonso Chukwuma van Chooka de prijs uit handen van Stephanie van Oorschot & Charles van Goch , de juryleden van de Columbus Trophy. Daarnaast tekende BBB een samenwerkingscontract met StiBON Bieropleidingen die vanaf november de erkende bieropleiding ook in Maastricht gaat aanbieden. Ook vond de VanDrie Kalsvlees kookwedstrijd plaats als eerste van de in totaal drie kookwedstrijden die deze dagen plaatsvinden. Een professionele jury heeft uit de vier deelnemende chefs Rens Trommelen van restaurant NR. 11 uit Leidschendam als winnaar gekozen.  

Het is slechts een greep uit het drukke programma dat met zorg is samengesteld door het team van BBB Maastricht in samenwerking met verschillende horecapartners. Samen presenteren zij deze week ruim 400 exposanten, 125 demonstraties, wedstrijden, proeverijen en workshops en zeker 20 sterrenchefs uit de hele wereld. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op bbbmaastricht.nl 
 

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Dit is waarom ook jouw bedrijf Facebook Messenger moet gebruiken

Facebook Messenger is niet meer weg te denken uit de hedendaagse communicatie tussen zowel consumenten als met bedrijven. Maar kun je daar nou constructief mee aan de slag gaan? In deze infographic lees je waarom je als bedrijf op Facebook Messenger aanwezig moet zijn en hoe je dat het beste kunt do...

Achtergronden Internationaal
Vrouw neemt paarden mee het hotel in

Een paardenliefhebster wilde de diervriendelijkheid van een Amerikaans hotel testen en vroeg aan de receptioniste of dieren welkom waren. De receptioniste vertelde haar dat alle dieren welkom zijn in het hotel, waarna de eigenaresse van de paarden besloot een van haar dieren mee naar binnen te nemen...

Wijn
Deze Nederlandse wijn verrast wijnkenners

In het programma 'Nieuwe Feiten' op Radio 1 in België vertelde wijnkenner Frank Van der Auwera dat een van de beste wijnen van minder dan 15 euro van Nederlandse makelij is. En dat terwijl Nederland niet bekend staat als wijnland. De Rieslingwijn van wijngoed Thorn kost zo'n 13...

Economie Achtergronden
Horeca koploper met contactloos betalen

In de horeca betalen gasten steeds vaker met hun pinpas en daarbij ook steeds vaker contactloos. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Betaalvereniging Nederland. Inmiddels is meer dan de helft van alle pintransacties in de horeca contactloos. In augustus 2017 was de horeca zelfs koploper in Nederl...

Rutte III over payroll in de horeca

In de horeca wordt veel gewerkt met payrolling. Het is dus goed mogelijk dat u dat als horecaondernemer ook doet. Payrolling neemt u veel werk uit handen en biedt flexibiliteit als het gaat om inzet van personeel. Dat is heel praktisch in een arbeidsintensieve branche waarin veel gebruik wordt gemaa...

Airbnb
Airbnb gaat eigen appartement bouwen

Airbnb gaat samen met projectontwikkelaar Newgard Development Group een eigen appartementencomplex ontwikkelen in de buurt van Orlando, Florida. Het complex krijgt 300 woningen, die tussen de 1300 en 2000 dollar huur per maand moeten gaan kosten. De huurders kunnen deze woningen 180 dagen per jaar o...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: