Franse hoteliers vrezen Airbnb

16 december 2015
Franse hoteliers vrezen Airbnb

Airbnb kreeg onlangs te maken met een hevige reactie van Franse hoteliers, toen bekend werd dat Voyages-SNCF.com (het best bezochte
'reisboekingsplatform' in Frankrijk) Airbnb-adressen zou aanbieden. De bonden hebben de samenwerking in de kiem gesmoord op de dag dat de samenwerking gepresenteerd zou worden. Was dit een weldoordachte actie of de reactie van een kat in het nauw?

*Extra klap*
De bonden zeggen dat de samenwerking van Airbnb met Voyages-SNCF.com een extra klap betekend zou hebben voor de Franse hoteliers, die toch al lijden onder de recente terroristische daden in Parijs. Uiteraard speelt in deze uitspraken ook mee dat Voyages-SNCF.com een staatsbedrijf is en dat de bonden vooraf niet zijn ingelicht over de samenwerking. De term 'oneerlijke concurrentie' werd al snel uit de kast gehaald.

*Overleg met hoteliers*
Voyages-SNCF.com geeft in een verklaring aan dat de operatie op pauze is gezet vanwege de reacties. Er wordt meer tijd genomen om met hoteliers te overleggen. Daarentegen is de hotellerie net als Airbnb een private sector. Het stoppen van de samenwerking omdat hoteliers dat willen, lijkt een niet lang houdbare situatie. De wereld verandert, en de hotellerie moet hierin mee.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws