Gasten staan in de rij om in B&B de Koepoort te mogen slapen

24 januari 2019 | Thijs Jacobs

Twee jaar geleden waren de eerste plannen daar en vanaf 1 februari opent B&B ’t Poorthuys de deuren! De eerste gasten komen die nacht slapen in de Koepoort. Op donderdag 31 januari is een bezichtiging mogelijk tussen 14.00 en 19.00 uur.

In de poort zijn twee appartementen aangebracht in de beide zijden van de boog. Elk appartementje heeft twee verdiepingen.

De Koepoort

De Koepoort, in 1734 gebouwd naar een ontwerp van de destijds beroemde Jan Pieter van Baurscheidt de Jonge, is weer in zijn oorspronkelijke staat hersteld: ooit verwijderde ramen zijn weer teruggebracht in de dichtgemetselde gevelvlakken en een trap is teruggeplaatst in het trapgat waar hij ooit stond.

Het afgelopen halve jaar is de Koepoort helemaal verbouwd zoals de uitbaters het bedacht hadden en ingericht met oog voor detail, zonder de oude monumentale stijl uit het oog te verliezen.

Tijdens de bouw is er door alle betrokkenen veel creativiteit aan de dag gelegd om met de beperkte ruimte een comfortabel verblijf te maken, voorzien van alle moderne gemakken in een historische omgeving. En vooruitlopend op de toekomst is het gebouw nu al van het gas af en all-electric. Op de zolder staan alle installaties.

Topmonument

Tegelijkertijd met de interne verbouwing is de Koepoort ook opgenomen in de reeks topmonumenten van Middelburg die ’s avonds en ’s ochtends aangelicht worden. Hierdoor komen de barokke elementen van de poort in het donker goed tot hun recht. In het voorjaar zal het kunstwerk van Marinus Boezem, dat onder de poort lag, teruggelegd worden. Ook wordt beplanting aangebracht voor de poort, maar blijft goed zichtbaar vanuit het Molenwaterpark.

Nieuwsgierig geworden hoe het er nu uitziet? Op 31 januari is de Koepoort op de valreep nog te bezichtigen tussen 14.00 en 19.00 uur. Hou hierbij wel rekening met enige wachttijd. Voor de bezichtiging vragen wij geen entree. Wij vragen u € 2 te doneren voor de Dieren Ambulance Walcheren. Een collectebus zal ter plaatse aanwezig zijn. Reserveringen voor een overnachting kunnen gemaakt worden via www.koepoort.com

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Tech
E-mailmarketing: gouden marketinginstrument voor de horeca

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Opening Bed&Breakfast
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa...

Columns Blog
Column: B&B-eigenaar zijn is een solistisch beroep

Misschien had ik vier jaar geleden toch wel een iets te romantisch beeld van het runnen van een B&B. Ik zou vooral veel vrijheid hebben om mijn eigen werk te organiseren en stiekem vertaalde ik dat ook wel naar het hebben van veel vrije tijd. Zo zou ik eindelijk tijd hebben om te tuinieren. Een ...

Economie Duurzaamheid Ondernemen
Overheid biedt circulaire ondernemers hulp

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Deze hulp moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken. Hiervoor slaan de ov...

Achtergronden Advertorial
Teaching Hotel Château Bethlehem: een unieke leeromgeving

‘Wakker worden in een unieke praktische trainingsomgeving’, wat betekent dat? Teaching Hotel Château Bethlehem wordt gerund door studenten. Zij vervullen de rol van gastheer, gastvrouw èn manager. Blycolin interviewde directeur Harpert van Seggelen over dit unieke kasteelhot...

Columns Interview Longread
Etiquette-misser: ''Ga er nooit vanuit dat de heer betaalt''

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we het onderwerp ‘omgangsvormen en upselling’. Lastige materie, want je begeeft je op glad ijs, waarbij je etiquette en commercie op een fijne manier ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: