Geen hotelkamers meer in Amsterdam

2 mei 2014
Geen hotelkamers meer in Amsterdam

In heel Amsterdam is er voor aanstaand weekend geen hotelkamer meer te krijgen. ''Wij hebben een aanbod van meer dan 300 hotels in de regio, waarvan er voor de komende dagen nog slechts
twee hotelkamers beschikbaar zijn en dat tegen topprijzen, denk aan zo'n € 1.200 voor een weekend'', volgens Erik Baumann, directeur van hotelboekingssite hoteliers.com. ''Zelfs tot in Den Helder zijn alle hotels overvol.''

*Lang weekend vrij*
De drukte laat zich gedeeltelijk verklaren doordat Europa geniet van een lang weekend vrij in verband met 1 mei, de dag van de arbeid. Maar Amsterdam heeft ook aan aantrekkingskracht gewonnen vanwege de heropening van publiekstrekkers als het Rijksmuseum en het Stedelijk museum. Daarnaast spelen andere factoren een rol, zoals het mooie weer, de aantrekkende Europese economie en het effect van de internationale marketingcampagnes van IAmsterdam, om de stad te promoten. Kortom Amsterdam staat internationaal gezien weer helemaal op de kaart.

*Drukte*
Na het traditioneel drukke Paasweekend, mag de Amsterdamse horeca zich opnieuw opmaken voor een weekend vol bedrijvigheid. Na jaren van mineur in de branche en ondanks de recente commotie over de vele nieuw geopende hotels, lijkt het er toch op dat de vraag het aanbod opnieuw zal overstijgen.

*Buiten de Randstad*
''Wie aankomend weekend nog weg wil, moet het zoeken buiten de Randstad in landelijke regio's zoals de Veluwe of Zuid-Limburg, daar zijn nog betaalbare hotels te vinden'', aldus Baumann.

Overig nieuws