Google niet verantwoordelijk voor faillissement

15 augustus 2014
Google niet verantwoordelijk voor faillissement

Eerder meldden we dat een Amerikaanse restauranthouder Google voor de rechter "sleepte":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/restauranteigenaar-klaagt-google-aan-14225/ in verband met zijn faillissement dat
veroorzaakt zou zijn door onjuiste gegevens op Google Maps. De rechter stelt echter dat de zoekmachinegigant niet schuldig is aan het faillissement.

*Verkeerde openingstijden*
Restaurant The Serbian Crown, in de buurt van Washington D.C., klaagde Google aan voor 1 miljoen dollar omdat klanten weg zouden blijven als gevolg van de foute informatie. Op Google Maps was namelijk enkele maanden te zien dat het restaurant gesloten was in het weekend, terwijl dit niet het geval was. Omdat het restaurant niet op een drukke plek zat, zouden bezoekers massaal zijn weg gebleven in de normaal drukke weekenden.

*Verband*
Google stelt echter dat er geen verband is aangetoond tussen het faillissement en de verkeerde informatie. Bovendien verwijst Google naar een Amerikaanse wet waardoor een bedrijf als Google niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor informatie die getoond wordt op een website. De informatie over de openingstijden was namelijk ergens anders van afkomstig.

*Te laat*
Volgens The Serbian Crown heeft de zoekgigant overigens niet snel genoeg gereageerd op klachten. Toen het bedrijf wel reageerde en aan het restaurant vroeg zich te registreren zodat Google de gegevens aan kon passen, was het al te laat.

*Vrijspraak*
De rechter lijkt mee te gaan in de redenatie van Google, want de klacht is van de hand gewezen en Google wordt vrijgesproken van schuld aan het faillissement. In de uitspraak wordt echter niet gespecificeerd waarom de rechter Google vrijspreekt.

"*Meer lezen over Google? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=google&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws