Grand Hotel Wientjes 85 jaar

30 november 2014
Grand Hotel Wientjes 85 jaar

Bilderberg Grand Hotel Wientjes bestaat deze maand 85 jaar. Sinds 1929 is het oude Burgemeestershuis aan de Stationsstraat in gebruik als
hotel. In 1992 heeft de derde generatie van de familie Wientjes het hotel aan Bilderberg verkocht. In de afgelopen periode is de voorkant van het hotel flink onderhanden genomen en is de binnenkant van het hotel grondig gerenoveerd. Ruim 85 jaar ervaring in een prachtig nieuwe jas van nu.

*Hanzestad*
De centrale ligging van het hotel in de Hanzestad Zwolle, de uitstraling, de naamsbekendheid en het hoge serviceniveau zorgt ervoor dat veel Zwollenaren en gasten uit binnen- en buitenland al jarenlang de gastvrijheid van Wientjes waarderen. ”We zetten het getal 85 centraal. Zo is er een special overnachtingsarrangement voor € 85,- inclusief een driegangendiner en voor de zakelijke markt is er een 12-uur arrangement samengesteld voor € 85,-. Verder organiseren wij diverse feestelijke concerten in het Grand Café en mooie exposities in het hotel. De Zwolse gastvrijheid staat bij ons centraal”, aldus Harro Menkhorst, General Manager.

*Over Bilderberg Grand Hotel Wientjes*
Stationsweg 7 is gebouwd in 1867 voor Burgermeester Van Nahuys en werd als laatste bewoond door de weduwe van Burgermeester Van Royen. In 1928 wordt het pand door de heer F.Th. Wientjes sr. gekocht, die er een nieuwe vleugel aan laat bouwen met daartussen een ruime entree. In november 1929 is Hotel Wientjes een feit; direct al een comfortabel logeeradres en een eersteklas eetgelegenheid in Zwolle. In 1957 neemt zijn zoon F.J.M. Wientjes het over,er volgt een periode van enorme bloei. De hele achtervleugel is van 1979, waarbij Wientjes meer zalen en 33 kamers erbij kreeg. De derde generatie Wientjes neemt in 1987 de scepter over en verkoopt in 1992 het hotel aan Bilderberg.

*Over Bilderberg*
Bilderberg is een Nederlandse hotelonderneming en beschikt over 18 hotels in het vier- en vijfsterrensegment, 216 vergaderzalen en 1.725 hotelkamers. Bij Bilderberg werken 1.300 medewerkers. Bilderberg streeft ernaar om voorop te lopen op het terrein van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en kiest voor een duurzame bedrijfsvoering. De certificering van alle hotels met het milieukeurmerk Green Key en de invoering van het gezondheidsprogramma ‘Bilderberg Vitaal’ en het inzetbaarheidsplan ‘On the Move’ voor medewerkers zijn hier onderdeel van.


Overig nieuws