Grapperhaus: "Horecaondernemers zelf verantwoordelijk voor 1,5 meter"

14 mei 2020 | Thijs Jacobs

Horecaondernemers zijn er na 1 juni (als de horeca daadwerkelijk open mag vanaf die datum) zelf verantwoordelijk voor dat hun gasten 1,5 meter afstand houden op de terrassen, aldus minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Hij meldt wel dat hij zoekt naar een handige invulling van de regels, zodat het niet nodig is voor horecaondernemers om alleen maar 'politieagentje te spelen'.

Grapperhaus sprak woensdag met horecaorganisaties en burgemeesters over de gedeeltelijke heropening van eet- en drinkgelegenheden, waarbij 1,5 meter afstand het uitgangspunt blijft volgens de minister. Daarbij moet horecapersoneel veilig aan de slag kunnen, maar wel moet het mogelijk zijn om een 'slimme invulling te geven' aan de regels, zodat het personeel niet altijd met de afstand bezig hoeft te zijn. Er mag echter niet afgeweken worden van de geldende regels met betrekking tot anderhalve meter afstand.

Volgende week geeft een team van experts op het gebied van corona advies over de heropening van eet- en drinkgelegenheden. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Achtergronden Ondernemen
Poll: hoe ga jij om met no-shows in je B&B?

No-shows zijn vervelend voor B&B-ondernemers. We willen dolgraag weten hoe jij omgaat met het fenomeen van gasten die niet op komen dagen. Moeten zij hoe dan ook betalen of niet, en schrijf je automatisch geld af van zijn of haar creditcard? We publiceren de bevindingen in de komende editie van...

Columns
Column: Contactvrij genieten…

'Dag mevrouw, hierbij stuur ik u een mail want ik wil graag een lang weekend weg binnen Nederland en uw B&B lijkt ons wel wat maar… is er wel wat te doen in Zwolle?' Helemaal blij keek ik die dag op van mijn laptop. Hoera, een Echte Gast! Potentieel dan weliswaar, want &helli...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: