Gratis allergenen-iconen als download

22 juli 2014
Gratis allergenen-iconen als download

De nieuwe regelgeving op het gebied van allergenen gaat op 13 december in, maar veel horecaondernemers zijn hier nog lang niet klaar voor. Door het gratis beschikbaar stellen van allergenen-iconen
hoopt Stichting Horeca Onderwijs op een uniforme implementatie van de allergenenwetgeving. Met de "gratis iconen":https://allergenen.sho-horeca.nl/allergenen-iconen-set en een gratis administratieve tool proberen zij ondernemers een helpende hand te bieden, zodat zij het overzichtelijk en herkenbaar kunnen maken voor consumenten.

*Uniforme iconen*
De nieuwe Europese wetgeving verplicht aanbieders van voedingsmiddelen om informatie te verstrekken over allergenen in hun producten. In uniformiteit wordt echter niet voorzien. Door iconen van alle typen allergenen op een speciale allergenen-website gratis beschikbaar te stellen, hoopt Stichting Horeca Onderwijs dat dit, op een voor consumenten herkenbare wijze, zal gebeuren.

"*MEER LEZEN OVER ALLERGENEN? KLIK HIER!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=ALLERGENEN&x=zoeken

*Eenvoud*
Brenda van Dranen, adjunct-directeur van Stichting Horeca Onderwijs, legt uit. “Als ieder restaurant andere iconen gaat gebruiken, wordt het voor de consument nog steeds niet duidelijk. Eenvoud en herkenbaarheid zijn belangrijk, dat versnelt de integratie van de nieuwe regels aanzienlijk.”

*Administratief hulpmiddel*
Ook wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een (eveneens gratis te gebruiken) administratieve tool, die het voor horecaondernemers makkelijker moet maken om allergeneninformatie van hun producten bij te houden.

Stichting Horeca Onderwijs probeert zo alle drempels weg te nemen, voor zowel ondernemers als consumenten. De nieuwe wetgeving moet immers een positieve vorm van informatieverstrekking opleveren, en geen onduidelijke verplichting.

De iconenset van alle 14 allergenen-typen zijn te gratis te downloaden via "allergenen.sho-horeca.nl.":http://www.allergenen.sho-horeca.nl Op deze website zal eveneens het administratieve hulpmiddel te vinden zijn, zodra deze gereed is.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws