Grootste prijsstijging hotelovernachtingen in Utrecht

2 mei 2016
Grootste prijsstijging hotelovernachtingen in Utrecht

In veel Europese landen verlichten hoteliers het reisbudget van hun gasten. In Nederland zijn de tarieven gehandhaafd op die van het voorgaande
jaar. De ontwikkeling in de grootste steden pakte echter heel anders uit, zoals de huidige prijsbarometer van het internationale boekingsportaal HOTEL INFO toont.


*Amsterdam het duurst*
Leider in de nationale ranking is overigens Amsterdam. In de hoofdstad moeten hotelgasten met 122,45 Euro 7,61% meer voor een overnachting neertellen dan het jaar ervoor. In vergelijking hiermee presenteert Rotterdam zich op uiterst competitieve wijze. In de havenstad daalden in de twee opeenvolgende jaren de overnachtingskosten met bijna 12% tot € 78,30. Zo is de afstand van Amsterdam tot de andere steden in de top 5 nog groter geworden. In Eindhoven konden de zoekers naar een hotelkamer ook geld uitsparen. De overnachtingskosten daalden hier met 5,62% tot € 101,36. De grootste prijsverhoging ten opzichte van het voorgaande jaar moesten hotelgasten daarentegen in Utrecht (plus 9,32% tot € 109,91) betalen. Hier konden de talrijke beurzen de vraag naar kamers en dus de hotelkosten verhogen.

*De resultaten van de hotelprijsbarometer voor Nederland*
(Gemiddelde prijzen in euro per nacht en per kamer)


*Bern, de duurste hoofdstad van Europa*
In de internationale vergelijking is Bern uitgegroeid tot de duurste hoofdstad van Europa. Ondanks een lichte daling van de totale kosten ten bedrage van 0,7% tot € 149,37, plaatst de hoofdstad van Zwitserland zich in de top van de Europese klassering, vooral omdat Londen met 139,59 euro voor het boeken van klanten uit het eurogebied door valuta-effecten meer dan 9% goedkoper is geworden.

*Parijs*
Ook toont de stad van de liefde (118,83 euro) een warm hart voor toeristen. De Parijse hoteliers besparen ten bate van het reisbudget van hun gasten ongeveer 8% op de overnachtingskosten. De hotels in Moskou werden goedkoper voor buitenlandse gasten door de lagere roebelkoers met bijna 16% tot € 93,89. Drie jaar geleden moesten hotelkamerzoekenden nog bijna het dubbele op de balie neertellen.

Amsterdam bevindt zich binnen deze Europese vergelijking op de 8ste positie.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws