Hartige ontbijtmuffins

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Hartige ontbijtmuffins

Ingrediënten (6 muffins)

100 g havermout
2 eieren
100 ml (plantaardige) melk
50 g geraspte belegen kaas
1 eetlepel maanzaad
2 theelepels bakpoeder
scheutje neutrale olie
snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de havermout tot meel in een keukenmachine. Voeg de eieren en de melk toe en klop er met een garde een glad beslag van. Voeg het bakpoeder en de geraspte belegen kaas toe. Spatel het maanzaad door het beslag. Voeg een scheutje neutrale olie (bijv. zonnebloemolie) toe. Breng het beslag op smaak met een snufje zout. Verdeel het beslag over 6 muffinpapiertjes. Bak de muffins in ongeveer 25 tot 30 minuten af. Dek ze tussentijds af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

Overig nieuws