Het nieuws achterna

Auteur: Redactie
18 november 2005
Het nieuws achterna

Het Financiële Dagblad besteedde in de rubriek “OVERNACHTEN” aandacht aan Hallenboerderij Groote Engel in Hulshorst. Plat gebeld daarna zeker?

Eigenaresse Jolande van Dalen: ‘Dat nou ook weer niet, maar er zijn zeker een aantal zeer positieve reacties op gekomen. Vooral tijdens het weekend waarin ons stukje in de krant verscheen. Bij het artikel stond ook ons e-mail adres vermeld, maar ik heb gemerkt dat de meeste mensen het toch prettiger vinden om even de telefoon te pakken. Zeven concrete boekingen zijn er tot nu toe uitgekomen. De meeste voor een nacht, een paar zelfs voor meerdere nachten.

Ik ben zelf ook wel benieuwd of er op de langere termijn nog iets van te merken zal zijn. Per slot van rekening stond het toch in een bewaarbijlage. De journaliste die het heeft geschreven kende ons niet en had ons gevonden via Erfgoed Logies. Ik vond het knap dat ze de stijl en sfeer van onze bed & breakfast zo raak kon beschrijven. We waren dan ook erg blij met het artikel.’

“Bed & Breakfast De Hooge Birckt houdt open huis”. Zo meldden de Gooi- en Eemlander, Soest Nu, de Soester Courant én de Amersfoortse Courant in september. Was het een succes?

Eigenaresse Marianne Hartman: ‘En of, we hebben toch wel zo’n 200 bezoekers gehad! Het was die dag prachtig weer. Veel mensen kwamen op de fiets, ze hadden er echt een uitje van gemaakt. De meeste bezoekers waren vooral benieuwd naar de bedstee; een foto daarvan was namelijk bij een van de krantenartikelen geplaatst. Zo’n bijzondere slaapgelegenheid heeft een enorme aantrekkingskracht. Die bedstee hebben we afgelopen voorjaar gerealiseerd, toen we het oude gedeelte van de boerderij verbouwd hebben.

We hebben de open dag heel bewust regionaal gepromoot. In de herfst- en wintermaanden is er veel minder toerisme. Dan moet je dus creatief zijn, en je gasten op een andere manier binnen zien te krijgen. We hebben de mensen uit onze eigen streek willen laten zien dat we ook een uitstekend adres zijn voor het onderbrengen van familie en vrienden. Men vond het een geweldig idee en er zijn al een aantal reserveringen uit voortgekomen. Soms moet je mensen gewoon even op een idee brengen hè? We denken er over om volgend jaar weer zo’n open dag te organiseren, maar dan met een ander thema. Meer nadruk op ons boerenbedrijf bijvoorbeeld.’

In de Leeuwarder Courant het bericht dat Logement ’t Lemster Veerschip in Lemmer zijn kamercapaciteit gaat verdubbelen. Dubbel zoveel bedden, dubbel zoveel werk straks?

Eigenaar Jan de Vrij: ‘Nee, we gaan dat anders oplossen. Nu is het nog zo dat we onder één dak twee totaal verschillende soorten gasten herbergen: bed & breakfast gasten die meestal maar voor een nacht blijven en na een stevig ontbijt weer vertrekken, en de gasten die soms wel een week bij ons logeren en veel meer gebruik maken van de algemene verblijfsruimten. Deze laatste groep past heel goed bij alle accommodaties van ons huidige logement. Met de aankoop van het voormalige bankgebouw hier om de hoek, gaan we voor onze bed & breakfast gasten een heel nieuw onderkomen creëren.

Daarmee zal de werkdruk ook gaan verschuiven; kort verblijf is immers veel arbeidsintensiever. En dan komt de personeelskwestie om de hoek kijken. Neem je meer mensen aan of ga je bepaalde zaken uitbesteden? We hebben voor dat laatste gekozen. Kijk, zaken als ontvangst en ontbijt moet je altijd zelf doen. Dat is persoonlijke dienstverlening. We zijn aan het rekenen geslagen en hebben besloten dat de bewassing de deur uit gaat. Straks hebben we veertig bedden, dus ook al kost de wasserij wat meer, het neemt enorm veel druk van de ketel. ’t Is en blijft toch een kwestie van slim met je bedrijfsvoering omgaan.’

BBN15

Overig nieuws