Het Roer Om: Dalauro Bed & Breakfast, Eys

11 december 2009
Het Roer Om: Dalauro Bed & Breakfast, Eys

Rob Kemmeren is de drijvende kracht achter Dalauro Bed & Breakfast. Begin dit jaar hing hij zijn baan als manager bij Vodafone aan de wilgen. Met echtgenote Laura Lazzarini vormen zij Dalauro. De Italiaans geïnspireerde afkorting voor ‘bij Laura en Rob’. (Bed & Breakfast, 2009, nr.4)

*Jullie combineren het boerderijgevoel met nieuwbouw?*
“Er moest een architect aan te pas komen om de boerderij, die tot enkele jaren geleden koeien en varkens huisde, om te bouwen tot bed & breakfast met zeven kamers en een woongedeelte voor ons gezin. Het is een smaakvolle mix van oud en nieuw geworden. De lege, vervallen stal die het ooit was, is nu voorzien van ieder comfort.”

*Zeven kamers is bovengemiddeld groot.*
“En het neemt ook ontzettend veel werk met zich mee, maar het is ons vooruitzicht voor de toekomst. Over een tijd willen we hier echt van leven. Met minder kamers kan dat gewoon niet. Als ik maandag de hele dag aan de grote schoonmaak zit, denk ik nog wel eens terug aan die makkelijke dagen op het kantoor. Het is hard werken en het duurt nog wel een jaar voordat we quitte spelen, laat staan er iets aan overhouden. Langzaamaan komen we dichterbij ons ideaalbeeld, maar het gaat niet altijd makkelijk. Vooral de balans vinden tussen gasten, het werk, de kinderen, school, partner en sociale contacten is lastig.”

*Hoe verliep de realisatie?*
“Vanaf het begin hebben we de buurt met informatieavonden op de hoogte gehouden van onze plannen. Eyserheide is echter een kleine gemeenschap waar de laatste jaren niet veel is veranderd. De buurtbewoners hadden bezwaar tegen de grootte van het project waardoor we uiteindelijk loodrecht tegenover elkaar kwamen te staan. Met een mediator hebben we de knelpunten opgespoord wat tot een aantal afspraken leidde. Zo hebben we een stuk grond aangekocht waar we een groene parkeerplaats realiseerden en mogen we het achterterrein niet bedrijfsmatig exploiteren uit angst voor overlast. Gelukkig begrijpen onze gasten dit en is het verder geen zware beperking.”

*Tegen een kleine vergoeding kunnen de gasten ook mee-eten?*
“Het culinaire aspect is een van onze plussen. Gasten eten wat de pot schaft, maar dit is altijd wel een vers en goed drie gangen menu. Ik sta graag boven het fornuis en Laura heeft de Italiaans kookkunst in haar bloed, waardoor onze keuken vaak een mediterraan tintje heeft. Het heuvellandschap hier in Zuid-Limburg is overigens ook prachtig en doet bijna Toscaans aan.”

*Wat vinden de kinderen van de b&b?*
“Onze zonen Stan (7) en Luuk (5) vinden het eigenlijk wel spannend. Tijdens de realisatie van de b&b werd bij Stan autisme gediagnosticeerd. We waren bang dat het huis straks te onrustig zou zijn voor hem met al die gasten af en aan. Maar eigenlijk gaat het heel goed. Dat er altijd gasten zijn, is voor hem ook een vorm van regelmaat. En als de gasten kinderen hebben dan is het helemaal feest. De levendigheid die de kinderen met zich meebrengen, versterkt de gemoedelijke sfeer van de bed & breakfast waarbij wij en onze gasten zich juist zo thuis voelen.”

"www.dalauro.nl":http://www.dalauro.nl

"Wie namen nog meer de stap naar een eigen bed & breakfast? Lees het hier.":http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/dossier/het-roer-om/

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20BedandBreakfastNieuws.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20BedandBreakfastNieuws.nl%0A%0Ahttp://www.bedandbreakfastnieuws.nl/nieuws/het-roer-om-dalauro-bed--breakfast-eys/

Overig nieuws