Hiervan hangt de keuze voor een hotel af

4 september 2015
Hiervan hangt de keuze voor een hotel af

Hotelgasten laten hun keuze voor een hotel voornamelijk afhangen van het gratis ontbijt, blijkt uit onderzoek van de boekingswebsite
"HotelGrouper.com":https://www.hotelgrouper.com/. De website deed onderzoek naar het verschil tussen de recreatieve en zakelijke gasten en hun belangrijkste beslissingsfactor bij het boeken van een hotel.

*Onderzoek*
Het onderzoek is uitgevoerd onder 1700 Nederlandse hotelgasten, met een evenredige verdeling tussen recreatief en zakelijk. Aan de hotelgasten is gevraagd om aan te geven welke hotelfaciliteit zij doorslaggevend vinden bij het boeken van een hotel.

*Gratis ontbijt*
Gratis ontbijt is de belangrijkste hotelfaciliteit voor de recreatieve gast gaf 39 procent van de ondervraagden aan. De aanwezigheid van gratis wifi was veel minder belangrijk; dit kwam slechts terug op de zesde plek. Als tweede beslissingsfactor werd een centrale ligging van het hotel genoemd.

*Goede bereikbaarheid*
Voor de zakelijke gast zien de beslissingsfactoren er heel anders uit. Ook hierbij kwam de gratis wifi-verbinding niet verder dan de derde plek. Voor de zakelijke gast blijkt een goede bereikbaarheid de belangrijkste eigenschap bij de keuze van een hotel, gaf 31 procent van de ondervraagden aan.

*Top 10 recreatieve gasten:*
1. Ontbijt inbegrepen
2. Dicht bij het centrum
3. Zwembad
4. Gratis parkeren
5. Restaurant
6. Gratis wifi
7. Kwaliteit van de bedden
8. Airconditioning
9. Grootte van de kamer
10. Bar

*Top 10 zakelijke gasten:*
1. Goede bereikbaarheid
2. Restaurant
3. Gratis wifi
4. Bar
5. Gratis parkeren
6. Ontbijt inbegrepen
7. Kwaliteit van de bedden
8. Grootte van de kamer
9. Airconditioning
10. Zwembad

Overig nieuws