Hoe scoren hotelketens in wifi test?

27 mei 2015
Hoe scoren hotelketens in wifi test?

Het bedrijf "Hotel WiFi Test":http://www.hotelwifitest.com/ laat reizigers wifi testen wanneer ze in een hotel verblijven. Reizigers letten op twee zaken: de kwaliteit van de wifi
en of de wifi gratis toegankelijk is. Het rapport van Hotel WiFi Test bevat een wereldwijde ranking en specifieke rankings voor de Verenigde Staten, Europa en Azië.

*Eisen aan Wifi*
Voor dit rapport werd een wifi-verbinding met een downloadsnelheid van minstens 3 Mbps en een uploadsnelheid van 500 kbps als kwalitatief goed beoordeeld. Het 'free wifi' percentage is berekend als een ratio van hotels die gratis wifi verstreken tot alle hotels waarvan de wifiprijsstructuur en de beschikbaarheid bekend is.

*Resultaten*
De keten Nordic Choice scoort het best in de globale raking. Van de hotels van deze keten biedt 85 procent kwalitatief goede wifi en is de wifi in alle hotels (100 procent) gratis. Ter vergelijking: slechts 17 procent van alle Marriott hotels in de VS biedt gratis wifi aan. Hilton heeft op zijn beurt een veel betere wifikwaliteit in Europa (73 procent) dan in de Verenigde Staten (25 procent).

Klik hier voor het complete "rapport":http://www.hotelwifitest.com/reports/253472/ van Hotel Wifi Test.

Overig nieuws