HomeExchange heeft programma voor B&B's

1 december 2015
HomeExchange heeft programma voor B&B's

HomeExchange.com lanceert een nieuw programma dat is gericht op eigenaren van kleinschalige accommodatie, zoals bed & breakfasts en kleine
hotelletjes/gastenverblijven.

*Gratis verblijven*
Het programma geeft deze eigenaren de mogelijkheid om toch gebruik te maken van hun leegstaande gastenverblijven, namelijk door deze als ruilaccommodatie aan te bieden op HomeExchange.com, 's werelds grootste huizenruilwebsite (in Nederland en Vlaanderen: HuizenRuil.com). Dit initiatief maakt het voor hen mogelijk om via een ruil gratis te verblijven in een van de 65.000 ruilwoningen die worden aangeboden op HomeExchange.com.

*Lidmaatschapsbedrag*
De visie van HomeExchange is ook hier dezelfde als sinds de oprichting in 1992. Net als 'gewone' huiseigenaren worden professionals op het gebied van kleinschalige accommodatie gevraagd zich in te schrijven, tegen een jaarlijks lidmaatschapsbedrag. Hierdoor worden ze huizenruilers: ze kunnen hun lege kamers inzetten voor gelijktijdige of niet-gelijktijdige ruilen met de woningen van een van de leden van HomeExchange.com. Ze hebben daarbij dezelfde rechten als gewone leden; ze kunnen aanbiedingen en ruildata naar eigen inzicht voorstellen, weigeren of accepteren.

*Transactie met de eigenaar*
In tegenstelling tot 'gewone' leden mogen professionele leden hun eigen website bij de ruilaanbieding zetten. Hierdoor kunnen HomeExchange-leden er eventueel ook voor kiezen om als betalende gast in de B&B te verblijven, bijvoorbeeld in het hoogseizoen. In die gevallen vinden alle financiële transacties direct met de eigenaar plaats, want HomeExchange houdt zich nooit bezig met betaalde verblijven.

*weg van de gebaande paden*
Een eigenaar van een B&B of een klein gastenverblijf heeft hierdoor dus twee extra kansen: een gratis verblijf in ruil voor kamers die toch leeg zouden staan en de kans om zijn accommodatie te laten zien aan een specifiek publiek van enthousiaste reizigers die op zoek zijn naar authenticiteit en die wat meer weg willen van de gebaande paden.

Sylvie en Didier, leden van HomeExchange sinds 2008, runnen een bed and breakfast in het zuiden van Frankrijk. “In het laagseizoen hebben we nu met onze 13 kamers extra mogelijkheden om de hele wereld over reizen.”

*Win-win-situatie*
“We kwamen in gesprek met eigenaren van kleinschalige accommodatie die zich spontaan hadden ingeschreven op HomeExchange.com en we realiseerden ons dat er mogelijkheden lagen. Kamers die niet bezet zijn, bieden mooie kansen om te ruilen met andere professionals of met gewone leden”, zegt William Heinzer, European Director bij HomeExchange. “Onze missie blijft om het ruilen van accommodatie mogelijk te maken. We bewegen als bedrijf op geen enkele manier richting de verhuur van woningen. We bieden hiermee simpelweg extra ruilmogelijkheden aan een enthousiast publiek en geven professionals een unieke manier om hun leegstaande accommodatie te benutten. Iedereen wint hier bij.”

De dedicated homepage voor de professionals is: "https://www.huizenruil.com/nl/bnb":https://www.huizenruil.com/nl/bnb

Lidmaatschapsprijs voor 12 maanden: 130 euro voor onbeperkt ruilen zonder extra kosten.

*Over HomeExchange.com*
HomeExchange.com werd in 1992 opgericht door Ed Kushins en is de grootste en snelst groeiende huizenruil-website ter wereld. Dit jaar zullen de 65.000+ leden meer dan 130.000 huizenruilen uitvoeren, in meer dan 150 landen. Behalve de reiskosten, hoeft een vakantie via HomeExchange.com niet meer te kosten dan thuis blijven. De website is nu beschikbaar in 15 verschillende talen, waaronder Nederlands (www.huizenruil.com). HomeExchange.com is gekozen in november 2015 voor ‘beste website/app om je verblijf te boeken’ door de lezers van USA TODAY and 10Best.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws