Hond in het hotel mag wat kosten

1 juni 2015
Hond in het hotel mag wat kosten

Hotels in de VS slaan een slaatje uit de groei van het aantal reizigers dat een hond meeneemt naar het hotel. Wat ooit begon als een eenmalige
bijdrage voor de overnachting van het geliefde huisier, is verworden tot een geldmachine, waarbij de hond een bedrag per nacht moet betalen. Althans, zijn baasje dan...

*Amenities voor honden*
In sommige gevallen is de dierenliefhebber enkele honderden dollars kwijt aan de overnachtingskosten van zijn trouwe viervoeter. Daarbij moet gezegd worden, dat de kosten enorm variëren per hotel. Sommige hotels bieden amenities voor honden, zoals kauwsticks of stukjes gras, waarop gespeeld kan worden. Er zijn zelfs hotels met speciale hondenmasseurs in dienst. Andere hotels verhogen de schoonmaakkosten.

*Schoonmaak*
Meer dan 120 DoubleTree by Hilton hotels de VS berekenen een maximum van 75 dollar voor schoonmaak. Deze kosten variëren sterk per stad en op petswelcome.com kan de dierenliefhebber een overzicht vinden van hotels waar een huisdier welkom is.

*Geen kosten of betalen per nacht*
Hotels zoals Motel6, Studio6 en Kimpton (een keten met 67 hotels in de VS) berekenen geen kosten. Andere hotels, zoals Best Western, berekenen een prijs per nacht voor de harige vrienden. Veel hotels stellen overigens een gewichtslimiet in voor honden. Honden boven de 13 kilo komen er vaak niet in.

*Veel voorkomende hotelvoorschriften met betrekking tot honden:*


• Kamers op speciale verdiepingen, zodat andere gasten geen hinder ondervinden van de honden.

• Honden zijn niet toegestaan op stoelen, banken en tafels.

• Honden moeten aan de lijn in de openbare ruimte in het hotel.

• Bepaalde plekken in het hotel zijn 'off-limits' voor honden.

• Bepaalde rassen zijn niet welkom. Vaak in overeenstemming met de lokale wetgeving.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws